Η Κοινότητα για την Παγκόσμια Διατραπεζική Οικονομική Επικοινωνία (SWIFT) προχωρά στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας blockchain με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας των διεθνών χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων της.


Όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο ενημερωτικό σημείωμα του Oργανισμού, η βελτιστοποίηση των πληρωμών θα γίνει σε συνεργασία με την Symbiont Inc, μια startup εταιρεία blockchain που παρέχει καινοτόμες λύσεις fintech.

Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας blockchain στη SWIFT θα χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της «αποτελεσματικότητας στην επικοινωνία σημαντικών εταιρικών γεγονότων», όπως οι πληρωμές μερισμάτων και οι συγχωνεύσεις, αναφέρεται στο σημείωμα του Οργανισμού.

Η SWIFT διαθέτει μια από τις πιο ισχυρές υποδομές για ανταλλαγή χρηματοοικονομικών μηνυμάτων παγκοσμίως που χρησιμοποιείται από περισσότερες από 11.000 εταιρείες σε 200 χώρες. Η πλατφόρμα μεταφέρει τις πληροφορίες με κωδικοποιημένα μηνύματα στα οποία έχουν πρόσβαση τα μέλη της.

Η συνεργασία με τη Symbiont, καθώς και με τις Vanguard, Citigroup και Northern Trust, θα έχει ως αποτέλεσμα την αυτοματοποίηση των εταιρικών πληροφοριών μέσω της τεχνολογικής πλατφόρμας της Symbiont, Assembly. Μέσω του Assembly και των ενσωματωμένων έξυπνων συμβολαίων του, το σύστημα της SWIFT θα καταστεί πιο εύκολα προσβάσιμο, πιο λειτουργικό και ταχύτερο.

 

 

«Συνδυάζοντας το Assembly και τα έξυπνα συμβόλαια της Symbiont με το εκτεταμένο δίκτυο της SWIFT, είμαστε σε θέση να επεξεργαζόμαστε αυτόματα τα δεδομένα από πολλαπλές πηγές για κάποιο εταιρικό γεγονός», δήλωσε ο Tom Zschach, επικεφαλής καινοτομίας στη SWIFT και πρόσθεσε πως «Αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της αποδοτικότητας».

Με τη συμφωνία οι παγκόσμιες επικοινωνίες συναλλαγών κάνουν το επόμενο βήμα καθώς συνδυάζονται η συμβατότητα της τεχνολογίας της SWIFT με την τεχνολογία blockchain της Symbiont.

Η SWIFT διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη διακίνηση κεφαλαίων παγκοσμίως και στο παρελθόν η πλατφόρμα της έχει δεχθεί επιθέσεις και στοχευμένες παραβιάσεις. Ο κίνδυνος αυτός ενδεχομένως να περιοριστεί με την τεχνολογία Blockchain που θα ενισχύσει τις υπάρχουσες υποδομές ασφαλείας του συστήματος.

Η SWIFT απασχόλησε την επικαιρότητα πρόσφατα με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία. Μεταξύ των κυρώσεων συγκαταλέγονταν ο αποκλεισμός των ρωσικών τραπεζών από το σύστημα πληρωμών SWIFT και κατά συνέπεια από τον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό τομέα.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.