Το bitcoin διέψευσε και πάλι όσους προέβλεπαν τον θάνατό του, αυτή τη φορά με την ανάκαμψη στην ισχύ κατακερματισμού (hash rate) που υποδηλώνει την επιστροφή στο δίκτυο όλο και περισσότερων miners.


Η επιστροφή των miners δεν έχει οδηγήσει μόνο στην αύξηση του hash rate αλλά και τις on-chain μετρήσεις σε θετικές ενδείξεις.

Το hash rate του bitcoin σημειώνει νέο υψηλό

Η τελευταία φορά που η ισχύς κατακερματισμού του bitcoin είχε σημειώσει ιστορικό υψηλό ήταν τον Ιούνιο του 2022. Αμέσως μετά το κύμα καύσωνα που έπληξε τις ΗΠΑ ανάγκασε αρκετούς miners να σταματήσουν την εξόρυξη σε μια προσπάθεια περιορισμού της κατανάλωσης ενέργειας. Η σταθεροποίηση των θερμοκρασιών σήμανε την επιστροφή των miners στο διαδίκτυο και την συνεπακόλουθη αύξηση του hash rate που καταγράφεται την τρέχουσα περίοδο.

Τις τελευταίες 7 ημέρες η ισχύς κατακερματισμού κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό και αυτό συνέπεσε με την επιστροφή μεγάλων miners του bitcoin στο διαδίκτυο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εταιρείες αυτές βρίσκονται σε διαδικασία ενίσχυσης της εξορυκτικής τους ισχύος προκειμένου να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους στην αγορά.

Αναμενόμενα, η αύξηση του hash rate έχει οδηγήσει σε αύξηση των παραγόμενων block. Τους τελευταίους δύο μήνες, οι miners παρήγαγαν 6 block ανά ώρα, ενώ την τελευταία εβδομάδα ο μέσος όρος της παραγωγής τους ανέρχεται σε 6,28 block ανά ώρα.

Με δεδομένα την αύξηση του hash rate αλλά και των προοπτικών επέκτασης των miners η Arcane Research εκτιμά ότι η ισχύς κατακερματισμού μπορεί να φτάσει τα 245 EH/s μέχρι το τέλος του 2022 και ανάλογα με την πορεία της τιμής του bitcoin μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 260 EH/s.

 

 

Τα έσοδα των miners αυξάνονται

Η αύξηση του hash rate μεταφράζεται και σε αύξηση των εσόδων για τους miners, τα οποία σημείωσαν άνοδο κατά 5% την τελευταία εβδομάδα και πλέον τα ημερήσια έσοδα των miners προσεγγίζουν τα 20 εκατ. δολάρια μετά την επί μακρόν καθήλωσή τους στα 18 εκατ. δολάρια.

Την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκαν επίσης οι ημερήσιες προμήθειες κατά 4,59%, καθώς και ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών κατά 6,50%, που ήταν και η μεγαλύτερη αύξηση σε επίπεδο εβδομάδας. Επιπλέον αυξήθηκαν κατά 3,39% οι ημερήσιες συναλλαγές και κατά 3,01% ο μέσος όρος των συναλλαγών.

Τέλος, η αύξηση του hash rate σε νέο ιστορικό υψηλό είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί την Τρίτη αύξηση κατά 3,25 στη δυσκολία εξόρυξης η οποία ήταν η τέταρτη κατά σειρά ανοδική προσαρμογή και η οποία αναμφίβολα ασκεί πιέσεις στα περιθώρια κέρδους των miners.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.