Οι traders παρακολουθούν στενά την πορεία του BTC καθώς η τιμή του πλησιάζει μια γνωστή αντίσταση η οποία στο παρελθόν είχε αναχαιτίσει προηγούμενα ράλι του κρυπτονομίσματος.


Τις τελευταίες ημέρες, το bitcoin πραγματοποίησε άλλη μια ανατροπή από εκείνες που συνηθίζει. Η τιμή του έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 16% από τις 9 Σεπτεμβρίου και πλησιάζει πλέον τη γνωστή αντίσταση στα $23.000.

Είναι πιθανό η άνοδος του BTC και της ευρύτερης αγοράς να οφείλεται στην επερχόμενη συγχώνευση (The Merge) του Ethereum που έχει προγραμματιστεί για τις 14 Σεπτεμβρίου, ή να σχηματίστηκε τελικά ο πολυπόθητος πυθμένας καθώς στις 27 Ιουνίου και στις 15 Αυγούστου, ο δείκτης σχετικής ισχύος του bitcoin υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδά του από το 2019, σύμφωνα με τα εβδομαδιαία διαγράμματα του TradingView.

 

 

Επί του παρόντος, ο δείκτης έχει ανακάμψει στο 38,5 από την προηγούμενη μέτρηση του 31 που αντιπροσώπευε την υπερπώληση. Αξίζει να σημειωθεί η ανοδική απόκλιση στη μέτρηση, καθώς στον δείκτη RSI η τάση είναι ανοδική ενώ στα εβδομαδιαία διαγράμματα του bitcoin η τάση στους σχηματισμούς κηροπηγίων είναι καθοδική. Η τάση στον δείκτη σύγκλισης - απόκλισης κινητών μέσων όρων (MACD) είναι επίσης ανοδική καθώς έχει αυξηθεί ο όγκος αγορών και η τιμή του BTC επιχειρεί να διασπάσει το τρέχον εύρος των 90 ημερών.

Το εύρος τιμών στο οποίο διαπραγματεύεται η τιμή του bitcoin από τις 21 Ιανουαρίου αποδείχθηκε ότι είναι διαδοχικές «σημαίες αρκούδας» (bear flags) που δίνουν συνέχεια στα νέα χαμηλά έτους. Ισχυρή αντίσταση σημειώνεται στο πάνω μέρος της πτωτικής γραμμής τάσης και η πορεία της τιμής τόσο χθες όσο και τις τελευταίες 90 ημέρες δεν αποκλίνει από αυτή την τάση.

Για τους traders μερικά ημερήσια κλεισίματα πάνω από την αντίσταση της γραμμής τάσης και ένα ημερήσιο υψηλό πάνω από τα $25.400, ή μια άνοδος στα $30.000 (πάνω από τον MA-200 ημερών) θα συνιστούσαν ενδείξεις αλλαγής τάσης ή τουλάχιστον ενός νέου εύρους συσσώρευσης. Μέχρι να συμβεί όμως κάτι από τα παραπάνω, η συνήθης πρακτική των traders είναι να αποφεύγουν τις long τοποθετήσεις στις μακροπρόθεσμες αντιστάσεις και να τηρούν στάση αναμονής για να διαπιστώσουν εάν το ανοδικό momentum διατηρείται ή αντίθετα παραμένει αμετάβλητη η επικρατούσα (πτωτική) τάση.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.