Σύμφωνα με τα on-chain στοιχεία ο δείκτης για την αναλογία αγοράς και πώλησης bitcoin σημείωσε υψηλό σχεδόν δύο χρόνων.


Όπως επισήμανε σε ανάρτησή του στο CryptoQuant ο αναλυτής Mignolet, ο δείκτης καταγράφει υψηλό 636 ημερών.

Ο δείκτης «taker buy sell ratio» υπολογίζει την αναλογία των όγκων αγοράς και πώλησης των taker.

Όταν η μέτρηση είναι μεγαλύτερη από το 1, σημαίνει ότι οι όγκοι των long τοποθετήσεων υπερκαλύπτουν τους όγκους των short τοποθετήσεων τη δεδομένη στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι την τρέχουσα περίοδο το κλίμα που επικρατεί στην αγορά είναι ανοδικό.

Αντίθετα όταν η μέτρηση είναι κάτω του 1 σημαίνει ότι οι όγκοι πωλήσεων υπερκαλύπτουν τους όγκους αγοράς τη δεδομένη στιγμή και άρα στην αγορά επικρατεί πτωτικό κλίμα.

Στο παρακάτω διάγραμμα αποτυπώνεται η τάση του δείκτη τα τελευταία δύο χρόνια:

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα ο δείκτης κατέγραψε άνοδο πρόσφατα στο υψηλό του 1,14, μια μέτρηση που είχε σημειώσει πριν από 636 ημέρες.

Με δεδομένο ότι οι πρόσφατες τιμές του δείκτη βρίσκονται πάνω από το 1 οι όγκοι των long τοποθετήσεων κυριαρχούν στην αγορά.

 

 

Η τελευταία φορά που σημειώθηκαν τέτοια υψηλά στον δείκτη ήταν λίγο πριν ξεκινήσει το ράλι ανόδου το 2021 και μένει να αποδειχθεί εάν το μοτίβο αυτό θα επαναληφθεί και τώρα ωθώντας σε άνοδο την τιμή του bitcoin.

Σημειώνεται ότι με τη σημερινή άνοδο το κρυπτονόμισμα βρίσκεται πάνω από τα 22.000 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 9% τις τελευταίες επτά ημέρες. Ωστόσο τον τελευταίο μήνα, το κρυπτονόμισμα έχει υποχωρήσει κατά 10%.

Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει την πορεία της τιμής τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Η ανάκαμψη της τιμής πάνω από το επίπεδο των 21.000 δολαρίων έρχεται μετά την ισχυρή πτώση των τελευταίων δύο εβδομάδων και μένει να φανεί εάν η άνοδος της τιμής θα έχει διάρκεια ή το BTC θα επιστρέψει στα προηγούμενα χαμηλά επίπεδα.

Επί του παρόντος, δεν είναι σαφές εάν αυτή η ανάκαμψη θα διαρκέσει, όπως επίσης και το εάν επαναληφθεί το μοτίβο αύξησης του δείκτη και συνεπακόλουθης αύξησης της τιμής του BTC.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.