Έχοντας υποχωρήσει έως και στα 18.661 δολάρια την περασμένη εβδομάδα, το bitcoin σημείωσε μια αρκετά υποσχόμενη ανάκαμψη σημειώνοντας άνοδο άνω του 9% τις τελευταίες επτά ημέρες. Η άνοδος αυτή προκάλεσε τον ενθουσιασμό της κοινότητας των κρυπτονομισμάτων καθώς και τις προβλέψεις αναλυτών και υποστηρικτών του νομίσματος για τη συνέχειά της, κάτι στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν και αρκετές εκθέσεις και αναλύσεις.


Αρκετές μετρήσεις και όχι μόνο το διάγραμμα του bitcoin φαίνεται πως το ευνοούν δίνοντας ελπίδες στους επενδυτές για πιο φωτεινές μέρες.

Σήμερα Δευτέρα το BTC ξεπέρασε το όριο των $21.000 και διαπραγματεύεται στα $22.250 με την κεφαλαιοποίησή του να ανέρχεται στα 428,84 δισ.δολάρια.

Έρχονται καλύτερες μέρες;

Σε ανάρτησή του στο CryptoQuant ο αναλυτής Mignolet υπονόησε μια ανοδική κίνηση αναφέροντας ότι διαπιστώνει μια ευκαιρία αγοράς για τους επενδυτές. Στην ανάλυσή του ανέφερε:

«Εάν εξετάσετε πιο προσεκτικά τις κινήσεις οι "φάλαινες" δεν πούλησαν πολλά bitcoins κατά τη διάρκεια της πτώσης που ξεκίνησε στις 17 Αυγούστου».

Ο δείκτης «taker buy sell ratio» που υπολογίζει την αναλογία αγορών και πώλησης σημείωσε άνοδο πρόσφατα, γεγονός που μπορεί να υποδηλώνει τη διαμόρφωση πυθμένα στην αγορά και άρα να αυξάνει τις πιθανότητες για ένα επερχόμενο ανοδικό ράλι.

 

 

Δεν είναι όμως μόνο αυτό.

Πρόσφατα, ένας δημοφιλής trader περιέγραψε μια ανάλογη πιθανότητα ανοδικού ράλι αναφερόμενος στους κύκλους υποδιπλασιασμού (halving) του bitcoin. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του κατά τους δύο τελευταίους κύκλους σχηματίστηκαν πυθμένες στις 777 και 889 ημέρες μετά τον υποδιπλασιασμό. Όπως ανέφερε επί του παρόντος, βρισκόμαστε στις 850 ημέρες και ο πιο πρόσφατος πυθμένας στις 763 ημέρες. Με δεδομένο το προηγούμενο ρεκόρ, αυτό αποτελεί σημαντική ανοδική ένδειξη, υποδηλώνοντας άνοδο της τιμής τις επόμενες ημέρες.

Τι δείχνουν οι μετρήσεις

Όχι μόνο οι αναλύσεις, αλλά και αρκετές on-chain μετρήσεις υπαινίσσονται επίσης άνοδο της τιμής. Για παράδειγμα, ο δείκτης αποθεματικού κινδύνου (Reserve Risk) του bitcoin σημείωσε ιστορικό χαμηλό υποδεικνύοντας μία κομβική στιγμή και ένα επερχόμενο ανοδικό ράλι.

Επίσης, ενδεχομένως συνιστά ευκαιρία για τους επενδυτές, καθώς η αναλογία κινδύνου-ανταμοιβής είναι επίσης υψηλή.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι αυξήθηκε επίσης ο συνολικός αριθμός των διευθύνσεων με μη μηδενικά υπόλοιπα σε BTC (έπειτα από μια σύντομη υποχώρηση που είχε καταγράψει νωρίτερα αυτόν τον μήνα), υποδηλώντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών στον «βασιλιά» των κρυπτονομισμάτων.

Τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα για επερχόμενη άνοδο του bitcoin. Ωστόσο, υπάρχουν και μετρήσεις που υποδηλώνουν το ακριβώς αντίθετο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του CryptoQuant, ο δείκτης aSORP (ο προσαρμοσμένος δείκτης Spent Output Profit Ratio που εξαιρεί από την μέτρηση τα νομίσματα με διάρκεια ζωής μικρότερη της 1 ώρας) ήταν κόκκινος, που υποδεικνύει ότι περισσότεροι επενδυτές πουλούσαν με κέρδος. Αυτό συνιστά μια πτωτική ένδειξη καθώς υποδηλώνει κορύφωση εν μέσω ανοδικής αγοράς. Επιπλέον, ο δείκτης RSI (δείκτης σχετικής ισχύος) και ο Stochastic βρίσκονται σε ουδέτερο έδαφος, υποδηλώνοντας ότι η αγορά θα μπορούσε να κινηθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.