Οι τελευταίες κινήσεις του bitcoin χαρακτηρίζονται από χαμηλή μεταβλητότητα σε στενό εύρος κίνησης. Το κρυπτονόμισμα φλερτάρει με την κρίσιμη ζώνη στήριξης στα $19.500 περίπου, η οποία κράτησε παρά την ενίσχυση των πτωτικών πιέσεων την περασμένη εβδομάδα.


Πλέον η τιμή του bitcoin (BTC) βρίσκεται λίγο κάτω από τα $20.000 ενώ οι πλάγιες κινήσεις της τελευταίας εβδομάδας συνεχίστηκαν και τις τελευταίες 24 ώρες. Με την τιμή bitcoin να σημειώνει μικρές μεταβολές, οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων φαίνεται να στρέφουν την προσοχή τους σε άλλα κρυπτονομίσματα ή να τηρούν στάση αναμονής περιμένονοντας να δουν αν αυτά τα επίπεδα θα διατηρηθούν.

Οι πιο τολμηροί traders αναμένουν ότι το bitcoin θα δοκιμάσει ξανά την κρίσιμη στήριξη των $18.000 που είναι το πολυετές χαμηλό του με αποτέλεσμα να καταγράφεται αύξηση του ανοιχτού ενδιαφέροντος (open interest - OI) στο ζεύγος BTC/USDT.

Όπως ανέφερε ο trader με το ψευδώνυμο Daan Crypto Trades, οι ανοιχτές θέσεις την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν σε σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δολάρια ή 24.000 BTC με τις short θέσεις να συσσωρεύονται «επιθετικά» και την τιμή του BTC να πλέει σε έναν ωκεανό εντολών προσφοράς.

Υπάρχουν πάνω από 50 εκατ. δολάρια εντολών αγοράς ακριβώς κάτω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών του BTC τα οποία το κρυπτονόμισμα ανέκτησε μετά την πτωτική κίνηση του περασμένου μήνα.

 

 

Ως εκ τούτου, οι πιθανότητες φαίνεται να μην ευνοούν αυτές τις short θέσεις των 500 εκατ. δολαρίων και η σταθεροποίηση της τιμής σε συνδυασμό με την αύξηση της ρευστότητας αυξάνει τις πιθανότητες ενός short squeeze. Οι τρέχουσες συνθήκες του BTC συχνά έχουν προκαλέσει φαινόμενα short squeeze: συσσώρευση πολλών short θέσεων στα επίπεδα στήριξης που οδηγούν σε κύμα ρευστοποιήσεων εάν η τιμή ανέβει.

Τα παραπάνω συνιστούν καύσιμο ανόδου με τις ρευστοποιήσεις να στηρίζουν το ανοδικό momentum και να ωθούν την τιμή ψηλότερα. Ο trader ανέφερε στην ανάρτησή του:

«Αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει για τους shorts, αλλά αν η τιμή spot ανέβει, θα πρέπει τελικά να καλύψουν τις θέσεις τους. Εάν η τιμή spot υποχωρήσει, τότε φυσικά θα χαλαρώσουν και δεν χρειάζεται να κλείσουν τις θέσεις τους. Είναι όμως ευάλωτοι.»

Τι θα μπορούσε να εμποδίσει ένα short squeeze;

Η χθεσινή αργία στις ΗΠΑ ενίσχυσε τη χαμηλή μεταβλητότητα στο bitcoin κάτι που ενδέχεται να αλλάξει από σήμερα με το άνοιγμα των αγορών της Wall Street.

Ενδεχόμενη άνοδος στους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες S&P 500 και Nasdaq 100 θα μπορούσε να ωθήσει την τιμή του BTC ψηλότερα ενώ ενδεχόμενη πτώση τους θα οδηγούσε σε επανάληψη των καθοδικών ρευστοποιήσεων.

Επιπλέον, το αμερικανικό δολάριο, όπως φαίνεται από τον δείκτη DXY, πρόσφατα διέσπασε την αντίσταση δεκαετιών ανερχόμενο σε επίπεδα που είχαν καταγραφεί τελευταία φορά το 2003. Η δοκιμή των επιπέδων αυτών ώστε να επιβεβαιωθεί ή να ακυρωθεί η πρόσφατη άνοδος αναμένεται να δώσει χώρο ανόδου στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.