Τα on-chain στοιχεία δείχνουν ότι οι ανοιχτές θέσεις σε παράγωγα του bitcoin αυξάνονται αργά και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αστάθεια στην τιμή του κρυπτονομίσματος.


Το ανοιχτό ενδιαφέρον στο bitcoin αυξάνεται ενώ οι χρεώσεις χρηματοδότησης είναι επίπεδες

Ανάρτηση αναλυτή στο CryptoQuant επισημαίνει ότι το ανοιχτό ενδιαφέρον στο BTC έχει αυξηθεί κατά περίπου 500 εκατ. δολάρια τις τελευταίες ημέρες.

Το «ανοιχτό ενδιαφέρον» μετρά το σύνολο των θέσεων BTCUSD που είναι ανοιχτές σε όλα τα χρηματιστήρια παραγώγων τη δεδομένη στιγμή, συμπεριλαμβάνοντας τόσο τις short όσο και τις long θέσεις.

Όταν η μέτρηση του δείκτη ανεβαίνει σημαίνει ότι οι επενδυτές ανοίγουν περισσότερες θέσεις στα χρηματιστήρια την τρέχουσα περίοδο και με δεδομένο ότι αυτό συνήθως οδηγεί σε μεγαλύτερη μόχλευση στην αγορά είναι πιθανή η αύξηση της μεταβλητότητας στην τιμή του bitcoin.

Από την άλλη πλευρά, η μείωση στη μέτρηση του ανοιχτού ενδιαφέροντος υποδηλώνει ότι οι θέσεις κλείνουν ή ρευστοποιούνται τη δεδομένη στιγμή στα χρηματιστήρια. Η μικρότερη μόχλευση συνήθως οδηγεί σε πιο σταθερές τιμές και άρα μικρότερη μεταβλητότητα για το BTC.

Στο παρακάτω διάγραμμα αποτυπώνεται η τάση των ανοιχτών θέσεων στο bitcoin τις τελευταίες ημέρες:

 

 

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα, το ανοιχτό ενδιαφέρον στο bitcoin έχει καταγράψει άνοδο τις τελευταίες δύο ημέρες.

Η άνοδος ανέρχεται σε περίπου 500 εκατ. δολάρια ανεβάζοντας τον δείκτη από τα 8,15 δισ. δολάρια σε 8,66 δισ. δολάρια.

Το γράφημα περιλαμβάνει επίσης στοιχεία για τις «χρεώσεις χρηματοδότησης» (τις περιοδικές πληρωμές στους traders), που αποκαλύπτουν την κατανομή των θέσεων BTC μεταξύ long (αγοράς) και shorts (πώλησης).

Μέχρι πολύ πρόσφατα ο δείκτης αυτός ήταν οριακά αρνητικός, πράγμα που σημαίνει ότι η τάση της αγοράς κλίνει προς την πώληση τη δεδομένη στιγμή.

Σε περιόδους που οι ανοιχτές θέσεις είναι πολλές (και επομένως η μόχλευση μεγάλη), η αγορά γίνεται πιο επιρρεπής σε ρευστοποιήσεις μεγάλης κλίμακας οι οποίες με τη σειρά τους αυξάνουν τη μεταβλητότητα της αγοράς.

Με δεδομένη την αύξηση των ανοιχτών θέσεων είναι πιθανή μια νέα κίνηση στο BTC που θα διαφοροποιηθεί από την πλάγια κίνηση των τελευταίων ημερών.

Οι χρεώσεις συνήθως υποδεικνύουν την κατεύθυνση της κίνησης, αλλά η τρέχουσα ουδετερότητα του δείκτη καθιστά δύσκολη κάθε πρόβλεψη.

Σημειώνεται ότι η τιμή του bitcoin βρίσκεται στην περιοχή των 19.700 δολαρίων, έχοντας καταγράψει απώλειες 1% την περασμένη εβδομάδα.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.