Τη χρήση κρυπτονομισμάτων για την πραγματοποίηση εισαγωγών προβλέπει ένας νέος νόμος στο Ιράν σύμφωνα με το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.


Μετά από συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Βιομηχανίας και της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν θα επιτρέπεται στις επιχειρήσεις να πραγματοποιούν συναλλαγές για εισαγωγές που μέχρι τώρα γίνονταν με δολάρια ή ευρώ να γίνονται με κρυπτονομίσματα.

Στο Ιράν έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Η χρήση κρυπτονομισμάτων αντί του παραστατικού (fiat) χρήματος είναι ένα μέσο παράκαμψης των εμπορικών εμπάργκο και κυρώσεων. Αμερικανοί γερουσιαστές έχουν επισημάνει τους τελευταίους μήνες τον κίνδυνο να χρησιμοποιηθεί η κρυπτογράφηση ως μέσο παράκαμψης των κυρώσεων, με αφορμή τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε ρωσικές επιχειρήσεις και οντότητες. Όπως φαίνεται το ίδιο θέλει να κάνει το Ιράν.

Το 2020, ο διοικητής της Khatam-al Anbiya Construction, μιας κατασκευαστικής εταιρείας που ελέγχεται από τους «Φρουρούς της Επανάστασης» του Ιράν (σώμα των ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων), φέρεται να ζήτησε τη χρήση κρυπτονομισμάτων για την αποφυγή κυρώσεων.

 

 

Ο υπουργός Βιομηχανίας, Ορυχείων και Εμπορίου Reza Fatemi Amin δήλωσε ότι η απόφαση οριστικοποιήθηκε από την κυβέρνηση την Κυριακή, σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim. Ο υφυπουργός Εμπορίου του Ιράν, Alireza Peymanpak, που ηγείται του Οργανισμού Προώθησης Εμπορίου του Ιράν (TPO), δήλωσε στο πρακτορείο ότι τα κρυπτονομίσματα και τα έξυπνα συμβόλαια θα χρησιμοποιηθούν ευρέως στο εμπόριο με συγκεκριμένες χώρες μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Όπως είπε ο Peymanpak η πρώτη παραγγελία με τη χρήση κρυπτονομισμάτων πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα και ανέρχονταν στα 10 εκατομμύρια δολάρια.

Η υιοθέτηση της χρήση κρυπτονομισμάτων για την πραγματοποίηση εισαγωγών εντάσσεται στο πλαίσιο νόμου που περιγράφει λεπτομερώς τους κανονισμούς για την κρυπτογράφησης. Ο υπουργός Εμπορίου δήλωσε στο πρακτορείο Tasnim ότι ο νόμος αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τα περιουσιακά στοιχεία της κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένης της αδειοδότησης και της κατανομής ενέργειας για εξόρυξη.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.