Τις τελευταίες δέκα εβδομάδες, το bitcoin [BTC] κατέγραψε μια ταραχώδη πορεία, με την τιμή να βρίσκεται στην περιοχή της υψηλής ρευστότητάς του, όπως αποδεικνύεται από τον δείκτη Point of Control (POC, η κόκκινη γραμμή στο διάγραμμα).

 

Οι τελευταίες δύο εβδομάδες χαρακτηρίστηκαν ως μάλλον βαρετές για το BTC μετά την αναμενόμενη απομάκρυνσή του από το μοτίβο ανάκαμψης.

Οι συνεχιζόμενες πιέσεις πώλησης απέτρεψαν την άνοδο της γραμμή βάσης (πράσινη γραμμή στο διάγραμμα) των ζωνών Bollinger (BB). Έχοντας ένα πλήθος επιπέδων στήριξης στο εύρος των $19.200 - $19.900, ήταν αναμενόμενο οι αγοραστές να αναζητήσουν την εξαργύρωση πριν παραδοθούν στις πτωτικές τάσεις.

Στο παρακάτω διάγραμμα η τιμή του BTC βρίσκονταν στα $19.949.

Προς το παρόν, το BTC προσπαθεί να ανακάμψει από το κάτω μέρος των ζωνών BB. Εάν το επίπεδο των $19.900 διατηρήσει την αξία του στο μυαλό των επενδυτών, το νόμισμα θα μπορούσε να σημειώσει μια βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη προς το επίπεδο POC στις επόμενες συνεδριάσεις.

Αυτή η ανάκαμψη θα μπορούσε να διευρύνει τη συμπίεση κοντά στην περιοχή της υψηλής ρευστότητας και σε αυτήν την περίπτωση, οι πιθανοί στόχοι για το νόμισμα θα βρίσκονται σε ένα εύρος τιμών από $21.500 έως $22.500.

Ωστόσο, εδώ και αρκετό καιρό το κρυπτονόμισμα βρίσκεται σε μια αργή φάση οπότε οι πωλητές αναμένεται να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για ένα πτωτικό διάλειμμα μεταβλητότητας.

Για να ακυρωθούν οι πτωτικές τάσεις ενώ η γραμμή βάσης παραμένει πτωτική θα πρέπει να σημειώσουν μια σημαντική άνοδο οι όγκοι αγορών. Οποιαδήποτε πτώση κάτω από τη στήριξη των 19.900 δολαρίων θα μπορούσε να ενεργοποιήσει την περαιτέρω πτώση προς το εύρος στήριξης των $19.200 - $18.900.

Οι δείκτες

Η υποχώρηση του δείκτη σχετικής ισχύος (RSI) προς τη ζώνη υπερπώλησης αντανακλά την αυξημένη πτωτική τάση και απαιτείται μια αντιστροφή από αυτά τα χαμηλά για μια πειστική βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη.

 

 

Ο δείκτης Chaikin Money Flow (CMF) σημειώνει μια ήπια ανοδική αντίδραση ωστόσο η μέτρηση θα πρέπει να ανέβει πάνω από το 0,21 για να επιβεβαιωθεί μια ισχυρή ανάκαμψη. Από την άλλη πλευρά, ο δείκτης Average Directional Index (ADX) υποδηλώνει ότι η ισχύς της τάσης είναι ασθενής.

Συμπερασματικά, δεδομένης της συσσώρευσης στα επίπεδα στήριξης των $19.200 - $19.900, οποιαδήποτε ανάκαμψη θα μπορούσε να προκαλέσει ένα βραχυπρόθεσμο ράλι προς το επίπεδο του δείκτη POC. Η αποτυχία προσέγγισης αυτού του επιπέδου θα επιβεβαίωνε την πτωτική τάση ενώ οι τιμές στόχοι παραμένουν.

Επίσης, επενδυτές και traders θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν τους τους μακροοικονομικούς παράγοντες που επηρεάζουν το γενικότερο κλίμα.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.