Το bitcoin υποχώρησε σχεδόν 5% στα 20.822 δολάρια μετά την ομιλία του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell στο Jackson Hole στις 26 Αυγούστου, στην οποία σημείωσε ότι η αποκατάσταση του πληθωρισμού στα ιδανικά επίπεδα θα πάρει "κάποιον" χρόνο.


Στην σύντομη ομιλία του στην εκδήλωση, ο Jerome Powell μίλησε για τη σημασία της σταθερότητας των τιμών. Υπογράμμισε ότι η σταθερότητα των τιμών είναι το «θεμέλιο της οικονομίας» και ότι η οικονομία δεν θα ωφελήσει κανέναν χωρίς την σταθερότητα αυτή. Τόνισε ότι η σταθερότητα των τιμών πρέπει να ανακτηθεί και να διατηρηθεί, αλλά παραδέχθηκε ότι έως ότου η οικονομία φτάσει σε αυτό το επίπεδο, «θα υπάρξουν ...κάποιοι πόνοι στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

Ο Πάουελ είπε:

«Η αποκατάσταση της σταθερότητας των τιμών θα πάρει κάποιο χρόνο και σημαίνει τη βίαιη χρήση των [οικονομικών] εργαλείων [FED]».

 

 

Η τιμή του bitcoin

Η τιμή του bitcoin μειώθηκε κατά 2% όσο μιλούσε ο Powell, από τα 21.830 δολάρια στα 21.548 δολάρια. Η πτώση συνεχίστηκε για άλλες τρεις ώρες μετά την ομιλία, υποχωρώντας κατά 5% φτάνοντας στα 20.719 δολάρια.

Η τιμή του bitcoin παρουσίασε μια μικρή ανοδική πορεία τις τελευταίες εβδομάδες, φτάνοντας το επίπεδο των $24.000. Ωστόσο, καθώς η αγορά κλείνει για το Σαββατοκύριακο, η τιμή του bitcoin ακολουθεί πτωτική τροχιά.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.