Το bitcoin έχει σημειώσει ένα σερί 6 ημερών χαμηλής σχετικά δραστηριότητας εν μέσω μιας ανοδικής τάσης που διαρκεί 9 εβδομάδες. Η τρέχουσα επίδοσή του υπογραμμίζει την αυξημένη αβεβαιότητα ειδικά μετά και την πτωτική του πορεία που κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα.


Οι κινήσεις των μεγάλων παικτών στο χώρο του bitcoin αποτελούν ένδειξη για την πιθανή πορεία της αγοράς καθώς, συνήθως, το έξυπνο χρήμα κάνει τις κινήσεις ενώ οι μικροί επενδυτές περιμένουν να ξεκαθαρίσει η κατεύθυνση της αγοράς.

Αξιολόγηση της θεσμικής ζήτησης

Επιπλέον, οι μεγάλοι θεσμοικοί επενδυτές διαθέτουν ισχυρή αγοραστική δύναμη και αυξημένη επιρροή στις αγορές. Οι τοποθετήσεις του ETF της Purpose έχουν αποδειχθεί ως ένας αξιόπιστος δείκτης για τη αξιολόγηση της θεσμικής ζήτησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ETF της Purpose δεν έχει προχωρήσει σε πωλήσεις από τις 13 Αυγούστου και ενώ στη συνέχεια σχεδόν ισοπέδωσε τη δραστηριότητά του, από τις 23 Αυγούστου καταγράφει μικρή συσσώρευση.

Συγκεκριμένα το διάστημα μεταξύ 23 και 24 Αυγούστου αύξησε τα bitcoin στα αποθεματικά του κατά 95 BTC τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 2,06 εκατ. δολάρια.

 

 

Οι «φάλαινες» τρώνε

Όπως φαίνεται και οι «φάλαινες» εκμεταλλεύτηκαν τη μικρή υποχώρηση της τιμής μετά την πτώση της περασμένης εβδομάδας και πιθανότατα συνέβαλαν στην ενίσχυση των πιέσεων πώλησης. Το διάστημα μεταξύ 14 και 20 Αυγούστου οι διευθύνσεις που έχουν στην κατοχή τους περισσότερα από 1.000 BTC μείωσαν τα υπόλοιπά τους.

Από τις 20 Αυγούστου έως σήμερα προστέθηκαν οκτώ νέες διευθύνσεις σε αυτήν την κατηγορία κατόχων (>1.000 BTC) και παρότι είναι άγνωστος ο αριθμός των BTC που κατέχουν, με έναν απλό υπολογισμό προκύπτει ότι μόνο οι οκτώ αυτές διευθύνσεις ελέγχουν BTC αξίας -τουλάχιστον- 1,6 δισ. δολάρια με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς.

Η πίεση ζήτησης bitcoin

Επιπλέον, το διάστημα μεταξύ 19 και 21 Αυγούστου οι διευθύνσεις λήψης του bitcoin μειώθηκαν απότομα, ωστόσο την επόμενη μέρα στις 22 Αυγούστου η εικόνα ανατράπηκε καταγράφοντας ισχυρή ζήτηση.

Τις τελευταίες μέρες ωστόσο η ζήτηση δεν καταγράφει την ίδια δυναμική και αυτό εξηγεί την απουσία ισχυρής ανάκαμψης μετά την προηγούμενη πτώση.

Οι «φάλαινες» συνήθως δεν αγοράζουν εάν η αγορά οδεύει προς μεγαλύτερη πτώση και στην τρέχουσα περίοδο οι «φάλαινες» και οι θεσμικοί επενδυτές αγοράζουν. Το γεγονός αυτό υποδηλώνει πιθανότατα την βελτίωση των προοπτικών, αλλά οι μικρότεροι επενδυτές θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι η πορεία μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Η ευμετάβλητη φύση της αγοράς μπορεί ενδεχομένως να αλλάξει την κατεύθυνση υπέρ των «αρκούδων» (πωλητών) και αυτό αντανακλά την επιφυλακτική στάση της αγοράς στην τρέχουσα περίοδο.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.