Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα, υπέστη σοβαρές απώλειες τον Ιούνιο όταν συνολικά η αγορά κρυπτονομισμάτων σημείωσε βουτιά, καταγράφοντας χαμηλό έτους στα $18.154.


Τους επόμενους δύο μήνες το bitcoin παρουσίασε μια σταθερή ανοδική τάση με το πέρασμά του πάνω από όριο των 24.000 δολαρίων να δημιουργεί ελπίδες για ένα ράλι ανόδου.

Ωστόσο τα πράγματα μπορεί να μην εξελιχθούν ακριβώς έτσι.

Την Παρασκευή 19/8 το BTC διαπραγματεύεται κάτω και από τα $22.000 και συγκεκριμένα στα 21.770 δολάρια ενώ η κεφαλαιοποίηση της αγοράς ανέρχεται στα 416.632.000 δολάρια.

Τι συμβαίνει;

Ο επενδυτής με το ψευδώνυμο CryptoWhale στο twitter (και με 533.800 ακολούθους), σε μήνυμα που ανάρτησε αναφέρει ότι αναμένει κατάρρευση της τιμής του bitcoin.

Όπως αναφέρει στα διαγράμματα του bitcoin έχει σχηματιστεί μια πτωτική απόκλιση υποδεικνύοντας ότι η πτώση στην τιμή του βρίσκεται προ των πυλών.

Οι απόψεις διίστανται αλλά οι περισσότεροι ακόλουθοί του φαίνεται να συμφωνούν με τον CryptoWhale.

 

 

Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι ότι κάποιοι δείκτες υποδηλώνουν το ακριβώς αντίθετο από την πρόβλεψη του CryptoWhale.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Glassnode το υπόλοιπο bitcoin στα ανταλλακτήρια βρίσκεται κοντά σε χαμηλό τετραετίας, υποδηλώνοντας ότι οι επενδυτές τηρούν στάση HODL (διακρατούν τις τοποθετήσεις τους).

Ωστόσο, ο αριθμός των διευθύνσεων με κατοχή bitcoin ≥ 0,01, ο οποίος κατέγραφε σταθερή ανοδική τάση, παρουσιάζει πτώση το τελευταίο διάστημα.

Επιπλέον, την περασμένη εβδομάδα άρχισε να αυξάνεται και το ποσοστό του αποθέματος bitcoin που καταγράφει κέρδος, αναπτερώνοντας τις ελπίδες των επενδυτών.

Το ποσοστό αποθέματος BTC σε κέρδος ανήλθε στο 62,03% στις 12 Αυγούστου σημειώνοντας υψηλό τριών μηνών.

Όπως δείχνουν τα διαγράμματα του BTC το νόμισμα έχοντας ακολουθήσει προηγουμένως μια σταδιακή ανοδική τάση, στις 15 Αυγούστου υποχώρησε στην πτωτική πίεση αδυνατώντας να διασπάσει την αντίστασή του στα $24.000.

Αρκετοί δείκτες, μεταξύ των οποίων ο δείκτης σχετικής ισχύος (RSI), ο δείκτης Chaikin Money Flow (CMF) και ο εκθετικός κινητός μέσου όρου (EMA), υποδεικνύουν πτωτικές τάσεις στην αγορά, αυξάνοντας περαιτέρω την πιθανότητα πτωτικής συνέχεια την ερχόμενη εβδομάδα.

Παρότι η τιμή του bitcoin αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο δείκτης CMF κατέγραφε πτωτική απόκλιση (μπλε γραμμή).

Επιπλέον, στο διάγραμμα του BTC σχηματίστηκε ένα πτωτικό μοτίβο σφήνας υποδηλώνοντας περαιτέρω πτώση. Με αυτά τα δεδομένα οι επόμενες κινήσεις των traders θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικές.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.