Ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι «απαράδεκτα υψηλός», αναφέρει η αμερικανική κεντρική τράπεζα στα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουλίου.


Πτώση καταγράφει σήμερα Πέμπτη 18 Αυγούστου η αγορά των κρυπτονομισμάτων μετά τη δημοσίευση από την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα (Fed) των πρακτικών της συνεδρίασής της του Ιουλίου, στα οποία η Τράπεζα αναφέρει ότι θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

Η τιμή του Bitcoin υποχώρησε κατά 0,9% την επόμενη ώρα μετά την ανακοίνωση της Fed και σημείωσε ημερήσια πτώση κατά 2,4%. Το Ethereum υποχώρησε κατά 0,9% και 2% την επόμενη ώρα και συνολικά στην ημέρα, αντίστοιχα.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα της αγοράς σε όρους κεφαλαιοποίησης διαπραγματεύεται στα 23.545 δολάρια, ενώ το Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο, βρίσκεται στα 1.857 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του CoinGecko.

Πτώση κατέγραψε και η χρηματιστηριακή αγορά μετά τις ανακοινώσεις με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 0,1%, τον S&P 500 κατά 0,2% και τον Nasdaq, κατά 0,6%.

 

 

Όπως αναφέρεται στα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed στις 26-27 Ιουλίου ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός, παρά το γεγονός ότι η αγορά εργασίας είναι ισχυρή και η ανεργία πολύ χαμηλή - και δεν υπάρχουν ακόμα ενδείξεις υποχώρησης.

«Τα μέλη της Επιτροπής διαπίστωσαν ότι ο πληθωρισμός παραμένει απαράδεκτα υψηλός και πολύ πάνω από τον μακροπρόθεσμο στόχο της Επιτροπής για πληθωρισμό στο 2%», αναφέρουν τα πρακτικά.

Όπως αναφέρεταιm «κάποια στιγμή» η Επιτροπή θα χρειαστεί να επιβραδύνει τον ρυθμό αυξήσεων των επιτοκίων, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τα μελλοντικά στοιχεία.

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ βρίσκεται σε υψηλό 40 χρόνων ενώ και οι περισσότερες χώρες παγκοσμίως πλήττονται από αντίστοιχα υψηλές τιμές.

Το bitcoin, το ethereum και σχεδόν όλα τα νομίσματα της αγοράς κρυπτογράφησης φέτος σημειώνουν ισχυρή συσχέτιση με τις μετοχές της Wall Street.

Οι επενδυτές που κατέχουν κρυπτονομίσματα συνήθως τα πουλούν για να επενδύσουν σε άλλα περιουσιακά στοιχεία «αυξημένου ρίσκου», όπως οι μετοχές τεχνολογίας, αντί να διατηρούν τα κεφάλαιά τους σε αμερικανικά δολάρια. Αυτό έχει συμβάλλει στη μεγάλη άνοδο του δαλαρίου, του μεγαλύτερου αποθεματικού νομίσματος στον κόσμο.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.