Το bitcoin και η μεταβλητότητα είναι σχεδόν συνώνυμα. Ο όρος μεταβλητότητα ή αστάθεια σημαίνει ότι η τιμή ενός περιουσιακού στοιχείου μπορεί να μεταβληθεί γρήγορα και απρόβλεπτα, ειδικά προς το χειρότερο.


Στο bitcoin, μετά τα υψηλά των τελευταίων δύο ετών, οι τελευταίοι μήνες ήταν δύσκολοι αλλά οι on-chain μετρήσεις δίνουν στους traders τα απαραίτητα στοιχεία για να αντιμετωπίσουν τον ...«χειμώνα» των κρυπτονομισμάτων.

Εν μέσω πτωτικής αγοράς, το bitcoin, την Δευτέρα 15 Αυγούστου διάσπασε -έστω και για λγο- το κανάλι 17.000-24.000 δολαρίων διαπραγματευόμενο στα 25.000 δολάρια, ωστόσο καταγράφει πτώση κατά 16% από την αρχή του έτους.

Επιπλέον όπως επεσήμανε αναλυτής στο CryptoQuant, οι κύκλοι του κρυπτονομίσματος είναι λιγότερο έντονοι με τις κορυφώσεις κερδών και τους πυθμένες πτώσεων να μην ακολουθούν μια γραμμική πορεία. Ο συγκεκριμένος αναλυτής επικαλέστηκε την on-chain μέτρηση του δείκτη NUPL (Καθαρά Μη πραγματοποιηθέντα Κέρδη και Ζημίες) για να στηρίξει το επιχείρημά του.

Η τιμή του δείκτη bitcoin NUPL έχει αυξηθεί σε θετικό έδαφος και στο διάγραμμα αποτυπώνονται οι σχετικές ζώνες της τάσης για τον δείκτη.

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα, καταγράφεται μικρότερη μεταβλητότητα στους κύκλους NUPL, καθώς η μέτρηση δεν ξεπέρασε το ορόσημο απληστίας του 0,75 όπως είχε γίνει στους προηγούμενους κύκλους.

Επιπλέον και οι δύο τελευταίοι πυθμένες σχηματίστηκαν με μικρότερες απώλειες. Την πρόσφατη πτώση του δείκτη NUPL σε αρνητικό έδαφος ακολούθησε η γρήγορη επεναφορά του σε θετικές τιμές μετά το σχηματισμό ενός δυνητικού πυθμένα. Ωστόσο, αυτό το χαμηλό απείχε αρκετά από το συμβατικό ορόσημο του 0,4.

 

 

Κάποιες εκπλήξεις;

Επιπλέον και σε αντίθεση με το παρελθόν ο κίνδυνος έντονης πτώσης φαίνεται να έχει αμβλυνθεί καθώς υποχώρησαν οι μακροοικονομικές πιέσεις όπως υποστηρίζει και η εταιρεία αναλύσεων Glassnode σε ένα tweet μοιράστηκε την ίδια αφήγηση.

Η «ζήτηση του bitcoin εξακολουθεί να είναι μειωμένη καθώς τα altcoins κλέβουν την παράσταση», αναφέρει η Glassnode, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η τιμή του δεν θα μπορούσε να ανέβει.

Εξετάζοντας τον σταθμισμένο μέσο ρυθμό χρηματοδότησης, προκύπτει ότι οι βραχυπρόθεσμοι κάτοχοι είχαν κυριαρχήσει στο δίκτυο και η ανάκαμψη βρίσκεται στα πιθανά σενάρια.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.