Σύμφωνα με έρευνα από το Hash Rate Index, οι εξορύκτες (miners) bitcoin συνέχισαν και τον Ιούλιο να πουλούν από το απόθεμά τους. Η ομάδα αυτή έχει επηρεαστεί αρνητικά από την πτώση της τιμής του BTC αλλά και από την αύξηση του κόστους λειτουργίας τους με αποτέλεσμα να δέχονται διπλή οικονομική πίεση.

Σύμφωνα με την έρευνα οι miners bitcoin έχουν μέχρι στιγμής εξορύξει 3.470 BTC και έχουν πουλήσει 5.767 BTC, γεγονός που έχει συμβάλει στην πτωτική πορεία της τιμής του BTC το 2022 και αναμένεται να συνεχίσει να ασκεί πίεση στην αγορά του κρυπτονομίσματος.

Όπως φαίνεται παρακάτω στο παρακάτω διάγραμμα, οι κορυφαίοι miners bitcoin προχωρούν σε πωλήσεις ενώ η παραγωγή τους υποχωρεί. Πολύ λίγοι εξ αυτών κατάφεραν να πουλήσουν όσα παρήγαγαν ή να μην πουλήσουν καθόλου.

Σύμφωνα με την έκθεση η Core Scientific ήταν ο μεγαλύτερος πωλητής καθώς διέθεσε για πώληση 1.970 BTC ενώ παρήγαγε 1.200 BTC. Ακολουθούν η BitFarms και Argo με πωλήσεις 1.600 και σχεδόν 900 BTC, αντίστοιχα.

Εντονότερη είναι η επίδραση στους miners με έδρα στις ΗΠΑ καθώς έχουν αναγκαστεί να περιορίζουν ή και να σταματήσουν τη δραστηριότητά τους αφού τα κύματα καύσωνα που πλήττουν τη χώρα έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση ή και τις διακοπές της ισχύος του ρεύματος για να μετριαστεί η πίεση στο δίκτυο. Η έρευνα αναφέρει:

Με την άνοδο της θερμοκρασίας τον Ιούλιο, τα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος βρέθηκαν υπό πίεση καθώς μειώθηκε η συνεισφορά ενεργειακών πόρων όπως της αιολικής ενέργειας στο Τέξας, ενώ αυξήθηκε η ζήτηση από τη χρήση κλιματιστικών. Αρκετές βιομηχανίες εξόρυξης περιόρισαν τη δραστηριότητά τους επιστρέφοντας ηλεκτρικό ρεύμα στους παρόχους ώστε να σταθεροποιηθεί το δίκτυο.

 

 

Γιατί ορισμένοι miners είχαν μεγαλύτερο κέρδος από τις πιστώσεις περιορισμού της κατανάλωσης ρεύματος παρά από την εξόρυξη BTC

Ωστόσο η δραστηριότητα εξόρυξης φαίνεται να έχει επηρεαστεί και από άλλους παράγοντες εκτός από τα κύματα καύσωνα. Όπως αναφέρει η έρευνα οι miners ενδέχεται να αντικαθιστούν τον παλιό τους εξοπλισμό με τα νέα S19 XP καθώς και νεότερο hardware εξόρυξης.

Κατά συνέπεια, ο νέος εξοπλισμός είτε εγκαθίσταται είτε μεταφέρεται σε «νέες εγκαταστάσεις ή εγκαταστάσεις κατάλληλες για τη λειτουργία του με τις ανάλογες προδιαγραφές (όπως εμβάπτιση ψύξης)».

Όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα, η Riot είχε όφελος 9,5 εκατ. δολάρια από τις πιστώσεις ηλεκτρικού ρεύματος για τον περιορισμό της ενεργειακής της κατανάλωσης. Το ποσό αυτό ισοδυναμεί με 439 BTC, υπολογίζοντας την τιμή του bitcoin στα περίπου $21.600.

Από την άλλη πλευρά, η εταιρεία παρήγαγε 318 BTC αξίας 6,9 εκατ. δολαρίων. Συνδυαστικά από τις δύο δραστηριότητες η Riot είχε έσοδα πάνω από 16 εκατ. δολάρια, αποδεικνύοντας ότι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας ήταν προτεραιότητα για τους miners τον Ιούλιο. Η έρευνα αναφέρει:

Και άλλοι εξορύκτες bitcoin στο Τέξας, όπως η Argo και η Core Scientific, προχώρησαν σε σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας τον Ιούλιο, αλλά δεν είναι σαφές εάν οι δικές τους συμφωνίες αγοράς ενέργειας τους από την ERCOT περιλαμβάνουν όρους πίστωσης.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.