Σε υψηλό έτους παραμένει ο όγκος συναλλαγών στο bitcoin σύμφωνα με τα στοιχεία ενώ και η δραστηριότητα στο Binance διατηρείται σε αυξημένα επίπεδα μετά την κατάργηση των προμηθειών.


Ο μέσος όγκος συναλλαγών 7 ημερών παραμένει σε υψηλές τιμές τις τελευταίες εβδομάδες

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο της Arcane Research, περίπου το 80% της πρόσφατης δραστηριότητας στο δίκτυο BTC αποδίδεται στο ανταλλακτήριο Binance.

Ο «όγκος συναλλαγών» είναι ένας δείκτης που μετρά τη συνολική ποσότητα bitcoin που μετακινήθηκε στο blockchain ένα δεδομένο διάστημα.

Η υψηλή τιμή της μέτρησης σημαίνει ότι ένας σημαντικός αριθμός νομισμάτων αλλάζει χέρια στο δίκτυο τη δεδομένη στιγμή. Αυτό μπορεί να υποδηλώνει την έντονη δραστηριότητα στην αλυσίδα και το κρυπτονόμισμα.

Αντίθετα η χαμηλή τιμή μέτρησης υποδηλώνει περιορισμένη δραστηριότητα στο δίκτυο και χαμηλό ενδιαφέρον στο κρυπτονόμισμα.

Στο παρακάτω διάγραμμα αποτυπώνεται η τάση στον όγκο συναλλαγών του bitcoin τον περασμένο χρόνο:

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα, ο όγκος συναλλαγών έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες και πλέον βρίσκεται λίγο κάτω από το υψηλό έτους. Ωστόσο, είναι αρκετά πιθανό ότι η αύξηση του όγκου συναλλαγών δεν μπορεί να αποδοθεί εξ ολοκλήρου σε «κανονική» δραστηριότητα.

Στο διάγραμμα αποτυπώνεται και το ποσοστό του ανταλλακτηρίου Binance στον συνολικό όγκο συναλλαγών και όπως φαίνεται σημείωσαν ταυτόχρονη αύξηση στα τρέχοντα υψηλά επίπεδα.

Η εξήγηση για αυτό είναι ότι πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, ακριβώς όταν σημειώθηκε η αύξηση, το Binance κατήργησε τις προμήθειες για επιλεγμένες συναλλαγές bitcoin.

 

 

Αρκετοί traders φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός και επιδόθηκαν σε «wash trading», συναλλαγές που χειραγωγούν την αγορά καθώς δημιουργούν τεχνητή ζήτηση (ταυτόχρονη αγορά και πώληση από τον ίδιο εντολέα). Οι συναλλαγές «wash trading» είναι παραπλανητικές (εκτός από παράνομες) καθώς διογκώνουν ψευδώς τον πραγματικό όγκο.

Ωστόσο, έχουν περάσει τρεις εβδομάδες και ο όγκος δεν έχει υποχωρήσει ενώ και το ποσοστό του Binance παραμένει στο 80% του συνολικού όγκου, με αποτέλεσμα η έκθεση της Arcane Research να αναφέρει ότι είναι πιθανό ένα σημαντικό μέρος του όγκου να αποτυπώνει κανονική (μη παραπλανητική) δραστηριότητα.

Ενδεχομένως αρκετοί traders να επέλεξαν το Binance για τις συναλλαγές τους εξαιτίας της κατάργησης των προμηθειών διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο και το ποσοστό του ανταλλακτηρίου σε τόσο υψηλά επίπεδα.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.