Ο διαχωρισμός των ρόλων του διευθύνοντος συμβούλου και του προέδρου της MicroStrategy θα βοηθήσει την εταιρεία να εφαρμόσει τη στρατηγική της «απόκτησης και διατήρησης bitcoin», δήλωσε ο μέχρι τώρα διευθύνων σύμβουλος.

 

Ο υπέρμαχος του bitcoin (BTC), Michael Saylor, ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της MicroStrategy, της οποίας ήταν συνιδρυτής το 1989.

Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο του 2022 η MicroStrategy αναφέρει ότι ο Saylor θα αναλάβει το νέο ρόλο του εκτελεστικού προέδρου την εταιρεία, ενώ ο πρόεδρος Phong Le θα αναλάβει τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου και οι αλλαγές αυτές θα τεθούν σε ισχύ στις 8 Αυγούστου.

«Πιστεύω ότι ο διαχωρισμός των ρόλων του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου θα μας επιτρέψει να ακολουθήσουμε καλύτερα τις δύο εταιρικές μας στρατηγικές για την απόκτηση και διατήρηση bitcoin και την ανάπτυξη του λογισμικού επιχειρηματικής ανάλυσης», δήλωσε ο Saylor.

Ο Le ήταν οικονομικός διευθυντής της MicroStrategy από τον Αύγουστο του 2015 έως τον Ιούλιο του 2019 προτού αναλάβει και τις αρμοδιότητες του προέδρου της εταιρείας. Τον Μάιο του 2022 ανέλαβε σε πλήρη απασχόληση τα καθήκοντα του προέδρου. Σύμφωνα με τη MicroStrategy, ο Le θα συνεχίσει τα καθήκοντά του τόσο ως πρόεδρος όσο και ως CEO στην «υλοποίηση της εταιρικής στρατηγικής», ενώ ο Saylor θα επικεντρωθεί στη «στρατηγική απόκτησης bitcoin και πρωτοβουλίες προώθησής του» από τον ρόλο του ως εκτελεστικού προέδρου.

Η MicroStrategy ανακοίνωσε ότι κατείχε περισσότερα από 129.699 bitcoin -αξίας περίπου 2 δισ. δολαρίων αφού ληφθούν υπόψη οι σωρευτικές ζημίες απομείωσης της εταιρείας- στις 30 Ιουνίου, με τα συνολικά έσοδά της να ανέρχονται σε 122,1 εκατ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2022, έναντι 119,3 εκατ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο. Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της MicroStrategy προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ η εταιρεία απέκτησε τον Ιούνιο 480 BTC έναντι 10 εκατ. δολαρίων.

 

 

Κατά τη διάρκεια της πτώσης τον Ιούνιο –κατά την οποία η τιμή του bitcoin έπεσε κάτω από τα $18.000– ο Saylor είχε δηλώσει ότι η MicroStrategy θα «συνεχίσει να διακρατεί (HODL) bitcoin και στις αντιξοότητες», προσθέτοντας ότι η εταιρεία είχε προετοιμαστεί για την αστάθεια και έχει δομήσει ανάλογα τον ισολογισμό της. Αυτή η στρατηγική σύμφωνα με τον Saylor θα επιτρέψει στη MicroStrategy να διατηρήσει το επίπεδο των εξασφαλισεών της ακόμα και «αν η τιμή του BTC πέσει κάτω από τα $3.562» —κάτι που συνέβη για λίγο κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης του Μαρτίου του 2020.

Η επενδυτική τραπεζική εταιρεία Jefferies είχε ανακοινώσει στις 26 Ιουλίου την υποβάθμιση της μετοχής της MicroStrategy σε underperform από hold προηγουμένως, με την τιμή - στόχο στα $180. Η μετοχή της εταιρείας βρίσκεται στα 278,26 δολάρια, έχοντας σημειώσει άνοδο άνω του 48% τις τελευταίες 30 ημέρες.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.