Τα on-chain στοιχεία δείχνουν ότι ο δείκτης SOPR (δείκτης κερδοφορίας πωλήσεων) στους βραχυπρόθεσμος κατόχους του bitcoin SOPR πλησιάζει στo «νεκρό σημείο», ένα επίπεδο που έχει λειτουργήσει ως αντίσταση στο παρελθόν.


Ο δείκτης SOPR στους βραχυπρόθεσμους κατόχους bitcoin προσεγγίζει το "1"

Με ανάρτησή του στο CryptoQuant αναλυτής επισημαίνει ότι οι πιέσεις πώλησης από τους βραχυπρόθεσμους κατόχους ενδέχεται να αυξηθούν εάν ο δείκτης SOPR συνεχίσει να σημειώνει άνοδο.

Ο «Δείκτης κερδοφορίας πωλήσεων» (Spent Output Profit Ratio), ή εν συντομία SOPR μας δείχνει εάν η αγορά bitcoin στο σύνολό της πουλά με κέρδος ή ζημιά τη δεδομένη στιγμή.

Η μέτρηση εξετάζει το on-chain ιστορικό κάθε νομίσματος που πωλήθηκε και εντοπίζει σε ποια τιμή πωλούνταν πριν από αυτή. Εάν η προηγούμενη τιμή ήταν μικρότερη από την τρέχουσα τιμή, τότε το συγκεκριμένο νόμισμα κατέγραψε κέρδος στην τρέχουσα πώλησή του.

Όταν η τελευταία τιμή πώλησης είναι μικρότερη από την τρέχουσα υπονοείται ότι η πώληση του θα οδηγούσε σε πραγματοποιηθείσα απώλεια.

Όταν η μέτρηση του δείκτη SOPR είναι μεγαλύτερη από το 1, σημαίνει ότι η συνολικά η αγορά πουλάει με κέρδος τη δεδομένη στιγμή. Από την άλλη πλευρά, τιμές κάτω από αυτό το όριο υποδηλώνουν ότι ο μέσος επενδυτής πραγματοποιεί συναλλαγές με ζημία.

Στους «βραχυπρόθεσμους κατόχους» (STHs) περιλαμβάνονται οι επενδυτές bitcoin που πωλούν τα νομίσματά τους έπειτα από κατοχή μικρότερη των 155 ημερών. Το παρακάτω διάγραμμα αποτυπώνει την τάση του δείκτη SOPR ειδικά για αυτή την ομάδα επενδυτών.

 

 

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα, ο δείκτης SOPR στους βραχυπρόθεσμους κατόχους bitcoin «βυθίστηκε» κάτω από το "1" πριν λίγους μήνες, υποδηλώνοντας ότι οι κάτοχοι πουλούσαν με ζημία.

Ο δείκτης προσπάθησε δύο φορές κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος να διασπάσει τη ζώνη αυτή, αλλά και τις δύο απέτυχε, με την τιμή ταυτόχρονα να πέφτει.

Αυτό εξηγείται καθώς ο δείκτης SOPR στο 1 είναι το «νεκρό σημείο» για την αγορά. Σε αυτό το επίπεδο, οι επενδυτές που είχαν καταγράψει ζημιές προηγουμένως πιστεύουν ότι πλέον έχουν πάρει πίσω τα χρήματά τους και προχωρούν σε πωλήσεις .

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερες πιέσεις πωλήσεων από τους STH σε αυτό το επίπεδο το οποίο λειτουργεί ως επίπεδο αντίστασης για την τιμή του bitcoin.

Πρόσφατα, ο δείκτης SOPR για αυτήν την ομάδα κατόχων (τους βραχυπρόθεσμους κατόχους) σημείωσε άνοδο και πλέον πλησιάζει και πάλι το όριο του 1 και εάν επαναληφθεί το μοτίβο του παρελθόντος όταν φτάσει το όριο αυτό, το BTC πιθανότατα θα σημειώσει πτώση.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.