Μετά από ένα διάστημα αβεβαιότητας σχετικά με την απόφαση για το συμφέρον της Fed, η αγορά των κρυπτονομισμάτων αντέδρασε θετικά στην απόφαση της Fed για την αύξηση των επιτοκίων που έβαλε τέλος στην αβεβαιότητα που είχε προηγηθεί. Η Fed ανακοίνωσε την αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, εκτιμώντας ότι η περαιτέρω συνέχεια στις αυξήσεις θα είναι η κατάλληλη πολιτική. Η απόφαση ήταν αναμενόμενη από την αγορά και μετά την ανακοίνωσή της οι τιμές των bitcoin και ethereum σημείωσαν άνοδο κατά 2,17% και 3,98%.

FOMC: Παρακολουθεί στενά τους πληθωριστικούς κινδύνους

Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC), οι πρόσφατοι δείκτες δαπανών και παραγωγής έχουν εξασθενήσει ωστόσο, η αγορά εργασίας είναι ισχυρή και το ποσοστό ανεργίας παραμένει χαμηλό. Επίσης, η επιτροπή ανέφερε ότι ο πληθωρισμός παραμένει αυξημένος, αντανακλώντας τις ανισορροπίες προσφοράς και ζήτησης που σχετίζονται με την πανδημία. Δεδομένου ότι ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας ασκεί ανοδικές πιέσεις στον πληθωρισμό, η επιτροπή δήλωσε ότι είναι «παρακολουθεί στενά τους πληθωριστικούς κινδύνους».

«Η Επιτροπή επιδιώκει να επιτύχει τη μέγιστη απασχόληση και ποσοστό 2% για τον πληθωρισμό μακροπρόθεσμα. Για την επίτευξη αυτών των στόχων, η Επιτροπή αποφάσισε να αυξήσει το εύρος για τα επιτόκια των ομοσπονδιακών κεφαλαίων στο εύρος 2,25 – 2,5% και εκτιμά ότι οι συνεχιζόμενες αυξήσεις προς αυτό το εύρος στόχου θα είναι κατάλληλες».

Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της η FOMC θα λάβει υπόψη της παράγοντες όπως τη δημόσια υγεία, τις συνθήκες της αγοράς εργασίας, τις πληθωριστικές πιέσεις και τις πληθωριστικές προσδοκίες. Η Επιτροπή θα είναι έτοιμη να προσαρμόσει τη νομισματικής της πολιτικής καταλλήλως εάν προκύψουν κίνδυνοι, πρόσθεσε.

 

 

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων αντιδρά θετικά στην απόφαση FOMC

Η άμεση αντίδραση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων ήταν θετική. Το Cardano σημείωσε άνοδο κατά 4,27% και το XRP 2,58%. Ωστόσο, μένει να αξιολογηθεί από τον χώρο των κρυπτονομισμάτων η δήλωση του προέδρου της Fed Jerome Powell. Ο αναλυτής Michaël van de Poppe, σχολίασε ότι το τρέχον μίνι ράλι στην αγορά μπορεί να μην είναι βιώσιμο και εκτίμησε ότι η αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης είναι ανοδική για την αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Σημαντική άνοδο κατέγραψε το bitcoin μετά την ανακοίνωση της Fed και πλέον βρίσκεται στα 23.125 δολάρια έχοντας σημειώσει άνοδο κατά 7,5% τις τελευταίες 24 ώρες σύμφωνα με τα στοιχεία του crypto.com. Αξιοσημείωτη είναι και η εξέλιξη του AVAX καθώς πριν την ανακοίνωση διαπραγματευόταν στα 21,10 δολάρια και αμέσως μετά ανέβηκε στα 21,88 δολάρια. Πλέον διαπραγματεύται στα $23,17 έχοντας σημειώσει άνοδο 4,67% σε μία ώρα και 10,62% τις τελευταίες 24 ώρες.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.