Στην περιοχή των 21.000 δολαρίων συνεχίζει να παλεύει το bitcoin μετά την τελευταία διόρθωση που το προσγείωσε στα 21.500 δολάρια. Ωστόσο η μεγαλύτερη εικόνα είναι διαφορετική καθώς στο επίπεδο των $20.000 καταγράφεται «ακραία ζήτηση» για BTC, δημιουργώντας έτσι νέα επίπεδα στήριξης.


Το BTC αναγεννάται από τις στάχτες;

Στο εβδομαδιαίο δελτίο «Week OnChain» της εταιρείας αναλύσεων Glassnode εξετάζεται η μετατόπιση της δυναμικής καθώς και η πιθανότητα ενός χειρότερου sell-off. Ωστόσο, όπως αναφέρεται, η αγορά χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να επουλώσει τις «πληγές».

«Το #Bitcoin προσπάθησε να ξεφύγει από τη βαρύτητα της ζώνης των $20.000 σε ένα πολυαναμενόμενο ράλι ανακούφισης.

Η δυναμική βραχυπρόθεσμα είναι ευνοϊκή, ωστόσο οι πιο μακροπρόθεσμοι δείκτες υποδηλώνουν ότι μπορεί να απαιτείται επιπλέον χρόνος για να διαμορφωθεί μια σταθερή βάση.»

Μια ενδιαφέρουσα προοπτική παρουσιάζει η on-chain μέτρηση της συγκέντρωσης των κατόχων με απροσδόκητα θετικά στοιχεία για τους βραχυπρόθεσμους κατόχους.

Το παρακάτω διάγραμμα αποτυπώνει τη σύγκριση μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων κατόχων (και συναλλαγών) και αξιολογεί κάθε ομάδα με βάση τον δείκτη «Unspent Realized Price Distribution» (URPD) (μη δαπανηθείσα πραγματοποιημένη διασπορά τιμών)».

 

 

Η μέτρηση του δείκτη είναι μεγαλύτερη στα $20.000 από τα άλλα επίπεδα τιμών εξαιτίας των βραχυπρόθεσμων κατόχων – οι οποίοι επίσης ανεβάζουν τον δείκτη με «αυξημένη ζήτηση» στα επίπεδα των $30.000 και $40.000.

Το διάγραμμα καταγράφει «ακραία ζήτηση» στην περιοχή των $20.000 και επιπλέον αποτυπώνει κάθε ψυχολογικό επίπεδο τιμών από τα $40.000, τα $30.000, τα $20.000, καθώς δημιουργήθηκε μια νέα ομάδα βραχυπρόθεσμων κατόχων (STH).

Σε αυτό το πλαίσιο, η Glassnode αναφέρει:

«Θα ήταν ενδιαφέρον και επικοδομητικό να δούμε τα κέρματα των STH (βραχυπρόθεσμων κατόχων) στα επίπεδα των $40k-$50K να αρχίσουν να ωριμάζουν σε κατάσταση LTH (μακροπρόθεσμης κατοχής) τις επόμενες εβδομάδες, ενδεχόμενο που θα ενίσχυσει αυτό το επιχείρημα».

Παρόλο που αυτό θα μπορούσε να είναι μια καλή αρχή για τους κατόχους του BTC, η αγορά κρυπτογράφησης εξακολουθεί να ανακάμπτει, ειδικά όσον αφορά τους μακροπρόθεσμους κατόχους.

Πολλοί μακροπρόθεσμοι κάτοχοι συνέβαλαν στη διόρθωση με πωλήσεις και τα διαγράμματα του δείκτη URPD αποτυπώνουν ουσιαστικά μια θολή εικόνα καθώς «καταλαγιάζει η σκόνη».

Αυτές οι περιοχές υψηλής συγκέντρωσης θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ισχυρή αντίσταση όταν η αγορά θα επιχειρήσει να κινηθεί ανοδικά. Και τότε η υπομονή θα αναδειχθεί ως βασικός παράγοντας όπως έγινε και κατά τη διάρκεια της bear market του 2018 με τους μακροπρόθεσμους κατόχους.

Η κερδοφορία των μακροπρόθεσμων κατόχων (LTH) υποχωρεί σημαντικά κάτω από τις ετήσιες αποδόσεις, για σχεδόν 400 διαδοχικές ημέρες. Η πτώση αυτή παρουσιάζει παρόμοια διάρκεια και βάθος με τα χαμηλά της bear market του 2018 και αυτό ενισχύει το επιχείρημα.

Η Glassnode συνοψίζει:

«Το momentum βραχυπρόθεσμα υποδηλώνει τη συνέχιση της ανοδικής πορείας, υπό την προϋπόθεση ότι η πραγματοποιημένη τιμή και η πραγματοποιημένη τιμή των μακροπρόθεσμων κατόχων θα αντέξουν ως επίπεδα στήριξης. Μακροπρόθεσμα, το momentum υποδηλώνει ότι τα χειρότερα της πτώσης θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει, ωστόσο μπορεί να απαιτηθεί μεγαλύτερος χρόνος ανάρρωσης».

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.