Οι αγορές των κρυπτονομισμάτων φαίνεται να ανακάμπτουν, μετά από έναν πτωτικό μήνα και με το bitcoin να οδηγεί το ράλι. Και παρότι κάποιοι υποστήριξαν ότι η άνοδος του περασμένου Σαββατοκύριακου στερείται βάσης και για αυτό δεν θα έχει διάρκεια, γνωστός αναλυτής του χώρου αναφέρθηκε σε μια ανοδική μέτρηση που είναι πιθανό να δώσει συνέχεια στην άνοδο του bitcoin.


Την τελευταία φορά που το BTC βρίσκονταν σε αυτό το επίπεδο, ακολούθησε η άνοδός του στα $60.000

Ο αναλυτής και δημιουργός του μοντέλου πρόβλεψης stock-to-flow (S2F), PlanB, επεσήμανε το μοτίβο που προηγήθηκε της σημαντικής ανόδου του bitcoin δύο χρόνια πριν.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο PlanB σημείωσε, "το τελευταίο πράσινο κερί στο τρέχον επίπεδο (Δεκέμβριος 2021) μας οδήγησε στα $60.000 σε 4 μήνες", αναφερόμενος στο «κερί» στο διάγραμμα που σχηματίστηκε στα τέλη Δεκεμβρίου 2020, όταν η τιμή του bitcoin ήταν σε παρόμοια με τα σημερινά επίπεδα.

Έχοντας ξεκινήσει το 2020 με τιμή στα $7.000, το bitcoin έφτασε τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου τα $10.000 επίπεδο που λειτούργησε ως ισχυρή στήριξη για το ράλι που ακολούθησε. Η άνοδος του 2020 προσέλκυσε την προσοχή των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των επενδυτών, εν μέσω της οικονομικής ύφεσης που προκάλεσε η πανδημία.

Με το παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα να βρίσκεται σε κίνδυνο οι επενδυτές αναζήτησαν καταφύγιο έναντι του πληθωρισμού και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στο BTC, γεγονός που αποτυπώθηκε στην άνοδό του. Από την 1η Δεκεμβρίου 2020, το BTC είχε διασπάσει το επίπεδο των $19.000 και μέχρι τις 18 του ίδιου μήνα είχε φτάσει τα $23.000.

Με τον νέο χρόνο οι θεσμικοί επενδυτές στράφηκαν μαζικά σε αυτή την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων κυρίως λόγω των αποδόσεων της προηγούμενης χρονιάς. Τέσσερις μήνες αργότερα, στα μέσα Απριλίου, το BTC έφτασε σε νέο υψηλό όλων των εποχών στα 60.000 δολάρια.

 

 

Η τρέχουσα τιμή του bitcoin είναι 31% πάνω από το φετινό χαμηλό του

Η τρέχουσα πορεία του bitcoin είναι παραδόξως παρόμοια με αυτήν του Δεκεμβρίου του 2020 και αυτό ακριβώς επικαλούνται κάποιοι αναλυτές προβλέποντας μια παρόμοια άνοδο φέτος, με βάση τα κεριά των διαγραμμάτων ως μοντέλο πρόβλεψης.

Ο PlanB ζήτησε τη γνώμη των 1,8 εκατομμυρίων ακολούθων του για αυτό και το 57% των 15.000 που απάντησαν εκτίμησαν ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο χαμηλό ενός κανονικού κύκλου και ότι το τρέχον επίπεδο συνιστά μια «μεγάλη ευκαιρία αγοράς» για τους επενδυτές. Ωστόσο, περίπου 6.400 απάντησαν ότι «οι κύκλοι είναι νεκροί, [και] το παρελθόν δεν λέει τίποτα»

Η εικόνα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων παραμένει καλή με τα περισσότερα assets να βρίσκονται σε υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο μήνα. Ειδικότερα, το BTC βρίσκεται στο επίπεδο των 22.000 δολαρίων σημειώνοντας άνοδο κατά 30% από το χαμηλό έτους των 17.708 δολαρίων που κατέγραψε στις 18 Ιουνίου. Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα συμπαρασύρει και τα altcoin με το το ETH να βρίσκεται στα 1.550 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 18% από την περασμένη εβδομάδα.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.