Όπως αναφέρει η έρευνα για το δεύτερο τρίμηνο του 2022, η αποδοτικότητα των miners έχει αυξηθεί κατά 46% σε έναν χρόνο και κατά 5.814% σε 8 χρόνια.


Η χρήση βιώσιμης ενέργειας στην εξόρυξη Bitcoin (BTC) έφτασε το δεύτερο τρίμηνο του 2022 στο 59,5% παγκοσμίως, σημειώνοντας αύξηση κατά 6% από το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους, σύμφωνα με το Bitcoin Mining Council (BMC).

Το γεγονός αυτό καθιστά την εξόρυξη bitcoin «μία από τις πιο βιώσιμες βιομηχανίες παγκοσμίως», σύμφωνα με δελτίο τύπου του BMC.

Το BMC είναι ένα εθελοντικό παγκόσμιο φόρουμ εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς στο χώρο του bitcoin, συμπεριλαμβανομένου του δικτύου εξόρυξης, το 50,5% του οποίου αντιπροσωπεύεται στο φόρουμ. Ιδρύθηκε τον Μάιο του 2021 έχοντας τη στήριξη μερικών από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης bitcoin και της MicroStrategy, που είναι ο μεγαλύτερος εταιρικός κάτοχος bitcoin.

Σύμφωνα με την έρευνα του BMC, τα μέλη του και οι συμμετέχοντες στην έρευνα χρησιμοποίησαν το δεύτερο τρίμηνο του 2022 βιώσιμη ενέργεια σε ποσοστό 66,8%.

Η έρευνα του BMC εξέτασε τρία κριτήρια: την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, την τεχνολογική απόδοση και το βιώσιμο μείγμα ενέργειας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας η απόδοση της εξορυκτικής βιομηχανίας αυξήθηκε κατά 46% από 14,4 EH ανά gigawatt (GW) το β' τρίμηνο του 2021 σε 21,2 EH ανά GW το β' τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το hashrate αυξήθηκε κατά 137% σε έναν χρόνο, ενώ η κατανάλωση ενέργειας αυξήθηκε κατά 63%, υποδηλώνοντας αύξηση της απόδοσης. Το hashrate αντιπροσωπεύει την υπολογιστική ισχύ που παρέχεται στο δίκτυο - όσο υψηλότερο είναι, τόσο πιο ασφαλές είναι το δίκτυο.

Ο CEO της Microstrategy, Michael Saylor, σε μήνυμά του στο Youtube κατά την παρουσίαση της έρευνας  είπε ότι η αποδοτικότητα της βιομηχανίας εξόρυξης bitcoin έχει αυξηθεί κατά 5.814% σε οκτώ χρόνια. Όπως είπε:

«Κάποιοι προέβλεπαν για αρκετό καιρό ότι το bitcoin θα εξαντλούσε την ενέργεια παγκοσμίως. Αυτό δεν συμβαίνει και δεν πρόκειται να συμβεί λόγω της δυναμικής της αποδοτικότητας».

 

 

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο CEO της Marathon Digital Holdings, Fred Thiel, δήλωσε ότι όσο η βιομηχανία εξόρυξης συνεχίζει να αναπτύσσεται τόσο θα αυξάνεται και η αποδοτικότητά της.

Σύμφωνα με τον Saylor, η αύξηση της αποδοτικότητας οφείλεται στις ανάπτυξη στην τεχνολογία ημιαγωγών, στην επέκταση της εξόρυξης στη Βόρεια Αμερική, στην έξοδο των miners από την Κίνα και στην παγκόσμια υιοθέτηση της βιώσιμης ενέργειας και των σύγχρονων τεχνικών εξόρυξης bitcoin.

Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί ο έλεγχος της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από τις εταιρείες εξόρυξης bitcoin και την περασμένη εβδομάδα, έξι γερουσιαστές, μεταξύ των οποίων και η Elizabeth Warren (που είναι γνωστή για την κριτική της στάση έναντι των κρυπτονομισμάτων), με επιστολή τους στην Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) και το Υπουργείο Ενέργειας (DOE), ζητούν από τις υπηρεσίες να επιβάλουν στις εταιρείες εξόρυξης την αναφορά στοιχείων για τη χρήση ενέργειας και εκπομπών αερίων ρύπων.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.