Η Tesla πούλησε bitcoin αξίας 936 εκατ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2022, μειώνοντας την τρέχουσα τοποθέτησή της στο κρυπτονόμισμα στα 218 εκατ. δολάρια.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, δήλωσε την Τετάρτη ότι θα είναι ανοιχτός στην αύξηση των αποθεμάτων της σε bitcoin στο μέλλον, εξηγώντας ότι η εταιρεία αποφάσισε να πουλήσει το 75% των τοποθετήσεών της καθώς ανησυχούσε για τη ρευστότητά της εξαιτίας των shutdowns λόγω του κορωνοϊού στην Κίνα και ότι η κίνησή της αυτή δεν πρέπει να θεωρηθεί ως «ετυμηγορία για το bitcoin».

Η εταιρεία ανακοίνωσε το ποσό ως "έσοδα από πωλήσεις ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων" στα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου που δημοσίευσε την Τετάρτη. Η Tesla ανακοίνωσε χρεώσεις 106 εκατ. δολαρίων για τα εναπομείναντα bitcoin της, καθώς και άλλες απομειώσεις, που αντισταθμίζουν εν μέρει τα έσοδα από την πώληση των κρυπτονομισμάτων της.

Η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων στις αρχές του 2021, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο που κατέθεσε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) τον Φεβρουαρίου 2020 . Στη συνέχεια πούλησε bitcoin αξίας 272 εκατ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2021, γεγονός που διαμόρφωσε την τοποθέτησή της σε bitcoin στα 1,33 δισ. δολάρια, με τις τιμές που ίσχυαν κατά τη περίοδο της συναλλαγής.

Το bitcoin σημείωσε ιστορικό υψηλό στα 65.000 δολάρια τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου ενώ πλέον διαπραγματεύεται στην περιοχή των $20.000 και χθες Τετάρτη βρέθηκε πάνω από τα $24.000.

 

 

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Tesla, η τιμή του bitcoin υποχώρησε από τα 23.700 δολάρια στα 23.000 δολάρια, για να ανακάμψειστη συνέχεια στα 23.400 δολάρια.

Παράλληλα με την τοποθέτησή της σε bitcoin η Tesla είχε ανακοινώσει ότι εξέταζε το ενδεχόμενο της αποδοχής του κρυπτονομίσματος ως μέσου πληρωμών για τα αυτοκινήτά της «με την επιφύλαξη της ισχύουσας νομοθεσίας και αρχικά σε περιορισμένη βάση».

Τον Μάρτιο του 2021 όντως ξεκίνησε να αποδέχεται πληρωμές σε bitcoin, τις οποίες όμως σταμάτησε τον Μάιο, με τον Elon Musk να αναφέρει σε μήνυμά του ότι η εταιρεία «ανησυχεί για τη αυξανόμενη με ραγδαίο ρυθμό χρήση των ορυκτών καυσίμων στην εξόρυξη και τις συναλλαγές bitcoin».

Ο Musk είχε προσθέσει ότι η Tesla δεν θα «πουλούσε κανένα bitcoin» και ότι θα επανεξετάσει την αποδοχή του νομίσματος ως τρόπου πληρωμής εάν οι miners στραφούν σε πιο βιώσιμες πηγές ενέργειας. H εταιρεία δεν είχε ανακοινώσει άλλες πωλήσεις ψηφιακών στοιχείων μετά το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου της Tesla μειώθηκαν κατά 9,7% στα 16,9 δισ. δολάρια σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Η εταιρεία ανακοίνωσε μικτά κέρδη 4,2 δισ. δολαρίων, μειωμένα κατά 22,5% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.