Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (CAR) σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το bitcoin ως αποθεματικό στο πλαίσιο των προσπαθειών της χώρας να υιοθετήσει τα κρυπτονομίσματα και την τεχνολογία blockchain για την ενίσχυση της αδύναμης οικονομίας της.


Η απόφαση της CAR να χρησιμοποιήσει το κορυφαίο κρυπτονόμισμα ως μέρος των εθνικών της αποθεμάτων έρχεται ως συνέχεια της πολιτικής με στόχο τη νομιμοποίηση του BTC στη χώρα. Τον Απρίλιο η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έγινε η πρώτη χώρα της Αφρικής που ενέκρινε το bitcoin ως νόμιμο χρήμα.

Η εθνοσυνέλευση της χώρας ενέγκρινε το νομοσχέδιο που εισήγαγαν ο υπουργός ψηφιακής οικονομίας Gourna Zacko και ο υπουργός Οικονομικών Calixte Nganongo. Το νομοσχέδιο απέσπασε την ομόφωνη ψήφο της Γερουσίας.

Η CAR έδωσε συνέχεια στο νομοσχέδιο νομιμοποίησης του BTC με το project «Sango», μια πλατφόρμα βασισμένη σε blockchain για την υποστήριξη της υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων στη χώρα. Σύμφωνα με τις αναφορές, το Sango είναι μια πλευρική στο bitcoin αλυσίδα, παρόμοια με το Liquid Network.

Το Sango πρόκειται να παρουσιαστεί στις 25 Ιουλίου και αναμένεται να λειτουργήσει ως ψηφιακό νομισματικό σύστημα, με στοιχεία επιπέδου 2.

 

 

Αρνητικές οι οικονομικές ρυθμιστικές αρχές

Παρά την αποδοχή της Γερουσίας της χώρας, η νομιμοποίηση του bitcoin στη χώρα έχει επικριθεί με το επιχείρημα ότι θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα της χώρας αντί να τη σώσει.

Όπως και στην περίπτωση του Ελ Σαλβαδόρ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εξέφρασε τις ανησυχίες του και συμβούλεψε την CAR να εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγής πολιτικής. Η Τράπεζα των Κεντροαφρικανικών Κρατών (BEAC), ο οικονομικός θεσμός που εξυπηρετεί έξι χώρες, συμπεριλαμβανομένης της CAR, αντιτάχθηκε επίσης στην υιοθέτηση του BTC σε εθνική κλίμακα.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.