Η JPMorgan, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου υποστηρίζει ότι η τελευταία πτώση στο bitcoin (BTC) και τα κρυπτονομίσματα είναι πιθανότατα παροδική.


Σε έκθεση της τράπεζας που επικαλείται το BNN Bloomberg, οι αναλυτές της JPMorgan αναφέρουν ότι η τρέχουσα φάση απομόχλευσης της αγοράς κρυπτονομισμάτων πιθανότατα δεν θα διαρκέσει για πολύ, ενώ εκτιμούν ότι δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη η πτώση των εταιρειών που ασχολούνται με τον χώρο των κρυπτονομισμάτων δεδομένης της πτώσης των τιμών των ψηφιακών assets.

Όπως αναφέρουν, η τελευταία περίπτωση της Three Arrows Capital, για την οποία οι ρυθμιστικές αρχές στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους ενεργοποίησαν την ρευστοποίησή της, ήταν «ένα παράδειγμα αυτής της διαδικασίας απομόχλευσης».

Παρότι τους τελευταίους μήνες αρκετά κρυπτονομίσματα όπως το Terra και το Celsius έχουν καταρρεύσει, οι αναλυτές στρατηγικής της JPMorgan υποστηρίζουν ότι οντότητες της κρυπτογράφησης και κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών παρεμβαίνουν για να «περιορίσουν τη μετάδοση», γεγονός που θα συντομεύσει τη διάρκεια της bear market (πτωτική αγορά).

Ως παράδειγμα η JPMorgan αναφέρει την πλατφόρμα ανταλλαγής FTX η οποία άνοιξε γραμμές χρηματοδότησης σε projects κρυπτογράφησης που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ εξετάζει και το ενδεχόμενο εξαγοράς τους.

 

 

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της FTX, Sam Bankman-Fried, ο κύριος λόγος της κατάρρευσης στην αγορά κρυπτονομισμάτων είναι η πολιτική της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (Fed).

Σε συνέντευξή του στο NPR, ο Bankman-Fried λέει ότι η επιθετική αύξηση των επιτοκίων από την Fed για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού είναι αυτό που οδηγεί σε πτώση την βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων.

«Ο κινητήριος μοχλός αυτού είναι η Fed… οι αγορές κυριολεκτικά φοβούνται. Οι άνθρωποι που έχουν χρήματα φοβούνται».

Στη συνέχεια, ο Bankman-Fried δηλώνει πως αισθάνεται την ευθύνη να προσπαθήσει να σταματήσει την αιμορραγία.

«Αισθάνομαι ότι έχουμε την ευθύνη να εξετάσουμε σοβαρά το ενδεχόμενο να παρέμβουμε, ακόμα κι αν είναι ζημιογόνο για εμάς, ώστε να ανακόψουμε τη μετάδοση. Ακόμα κι αν δεν ήμαστε εμείς που το προκαλέσαμε και δεν εμπλεκόμαστε σε αυτό. Νομίζω ότι αυτό είναι το υγιές για το οικοσύστημα και θέλω να κάνω ό,τι μπορεί να το βοηθήσει να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει».

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.