Πτωτική τάση η οποία φαίνεται να έχει διάρκεια καταγράφεται στο bitcoin με το κορυφαίο κρυπτονόμισμα σε όρους κεφαλαιοποίησης να έχει καταγράψει απώλειες 3% την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, οι «ταύροι» φαίνεται να έχουν μια ένδειξη ελπίδας.


Σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου το bitcoin (BTC) διαπραγματεύεται στα 19.150 δολάρια έχοντας σημειώσει απώλειες περίπου 4,5% τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο αναλυτής και trader με το ψευδώνυμο Μaartunn, επεσήμανε σε ανάρτησή του ότι οι «φάλαινες του bitcoin» επί του παρόντος αγοράζουν και αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει μια μελλοντική ανακούφιση. Ο trader επικαλούμενος τα στοιχεία της Material Indicators εξετάζει τις κινήσεις των επενδυτών διαφορετικών κατηγοριών κατά τη διάρκεια της πτώσης του BTC.

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα, οι επενδυτές με εντολές αγοράς 100.000 δολαρίων (η μωβ γραμμή στο διάγραμμα) έχουν αυξήσει την αγοραστική τους πίεση, ενώ σχεδόν όλες οι άλλες μικρότερες κατηγορίες επενδυτών πραγματοποιεί πωλήσεις. Αυτή η απόκλιση θα μπορούσε να υποδηλώνει ανάκαμψη της τιμής, καθώς οι «φάλαινες» του BTC συχνά προβλέπουν ή δημιουργούν την τάση της τιμής. Ο trader εξηγεί:

«Οι φάλαινες (μοβ) αγοράζουν, ενώ η τιμή του #bitcoin είναι επίπεδη. Ιστορικά, η μωβ γραμμή είναι η πιο σημαντική κατηγορία για τη μελλοντική κίνηση της τιμής. Είναι μια σαφής απόκλιση, που ελπίζουμε ότι θα επιβεβαιωθεί αυτή τη φορά.»

Οι φάλαινες του bitcoin (η καφέ γραμμή στο διάγραμμα) επίσης σημειώνουν μικρή άνοδο στις εντολές αγοράς με το BTC να επιστρέφει στην περιοχή των 20.000 δολαρίων. Αυτή η κατηγορία επενδυτών είχε παραμείνει σχετικά αδρανής και η πρόσφατη ενεργοποίησή τους υπογραμμίζει τη σημασία των σημερινών επιπέδων του BTC.

Τα στοιχεία της Material Indicators δείχνουν μαζικές εντολές αγοράς για την τιμή του BTC στην περιοχή από 19.900 έως 20.000 δολάρια. Υπάρχουν πάνω από 20 εκατ. δολάρια σε εντολές αγοράς σε αυτά τα επίπεδα και επιπλέον 6 εκατ. δολάρια στα 19.500 δολάρια και πάνω από 10 εκατ. δολάρια στα 19.000 δολάρια.

Τα παραπάνω δείχνουν ότι υπάρχει αρκετή ρευστότητα για να διατηρηθεί το bitcoin προς το παρόν στα σημερινά του επίπεδα.

 

 

Μπορούν oι «ταύροι» να εξασφαλίσουν στο bitcoin ένα πράσινο μηνιαίο «κερί» στο διάγραμμα;

Σε μεγαλύτερο εύρος χρόνου σύμφωνα με τα στοιχεία της Material Indicators υπάρχει μια σημαντική ζώνη ρευστότητας μεταξύ 17.000 και 20.000 δολαρίων. Οι μεγάλοι παίκτες στην αγορά θα μπορούσαν να πιέσουν προς τα κάτω την τιμή για να εκτελέσουν αυτές τις παραγγελίες, κάτι που θα δυσκόλευε τις προσπάθειες των «ταύρων» να σώσουν το μηνιαίο «κερί» του διαγράμματος.

Οι αναλυτές της Material Indicators έγραψαν:

Οι «ταύροι» υπερασπίζονται τα υψηλά του 2017, αλλά έχοντας μόνο μια μέρα για να κλείσει ο μήνας, θα είναι σχεδόν αδύνατο να δούμε ένα πράσινο κερί στο διάγραμμα. Οι πιθανότητες είναι μεγαλύτερες για το εβδομαδιαίο κερί στο διάγραμμα. Αναμένεται μεταβλητότητα. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (προς τα πάνω ή προς τα κάτω), πολύ σύντομα αναμένεται κίνηση για το bitcoin.

Οι αναλυτές αναμένουν πιθανή ανακούφιση τις επόμενες ημέρες μετά από μια πιθανή νεά δοκιμή των ετήσιων χαμηλών. Εάν το bitcoin χάσει τα 17.500 δολάρια ακυρώνει την όποια ανοδική προοπτική.

«Οι δείκτες πρόβλεψης δίνουν ισχυρό σήμα ανόδου (Long) στο εβδομαδιαίο διάγραμμα #BTC. Το σήμα δεν θα αποτυπωθεί στο διάγραμμα μέχρι να κλείσει το εβδομαδιαίο κερί, αλλά υποδεικνύει ότι θα μπορούσαμε να δούμε μια άνοδο του σταθμισμένου κινητού μέσου όρου 200 ημερών (200 WMA) αυτή την εβδομάδα. Καλοσωρίζω τη δοκιμή των χαμηλών πρώτα. Για μένα, η πτώση κάτω από $17.500 ακυρώνει την κίνηση. #NFA»

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.