Με ιστορικό ρυθμό εξέρχονται από την αγορά των κρυπτονομισμάτων οι μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinShares.


Όπως αναφέρει η CoinShares στο εβδομαδιαίο της δελτίο «Digital Asset Fund Flows Weekly», σημειώθηκαν εκροές άνω των 420 εκατ. δολαρίων την περασμένη εβδομάδα στα επενδυτικά προϊόντα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, με το bitcoin να δέχεται το ισχυρότερο πλήγμα.

«Τα επενδυτικά προϊόντα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων παρουσίασαν εκροές συνολικού ύψους 423 εκατ. δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, οι μεγαλύτερες από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων…

Οι εκροές επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στο bitcoin, στο οποίο σημειώθηκαν καθαρές εβδομαδιαίες εκροές συνολικού ύψους 453 εκατ. δολαρίων».

 

 

Οι εκροές ρεκόρ στο bitcoin σχεδον διαγράφουν τις ετήσιες εισροές στο ψηφιακό asset καθώς από τα 479 εκατ. δολάρια περιορίζονται στα 26 εκατ. δολάρια.

Μετά από μήνες μεγάλων εκροών, στο Ethereum (ETH) καταγράφηκαν εισροές σχεδόν 11 εκατ. δολαρίων αλλά παρά τη θετική εβδομάδα, το κρυπτονόμισμα έχει υποστεί εκροές σχεδόν 450 εκατ. δολαρίων σε επίπεδο έτους.

Στα ψηφιακά assets Tron (TRX), Polkadot (DOT) και Cardano (ADA) σημειώθηκαν εισροές ύψους κάτω του 1 εκατ. δολαρίων στο καθένα σε επίπεδο εβδομάδας.

Σύμφωνα με το δελτίο της CoinShares οι περισσότερες εκροές της περασμένης εβδομάδας προήλθαν από καναδικά ανταλλακτήρια και κυρίως από ένα το οποίο και δεν κατονομάζει.

«Αναφορικά με την γεωγραφική κατανομή οι εκροές εντοπίζονται σχεδόν αποκλειστικά σε καναδικά ανταλλακτήρια και έναν συγκεκριμένο πάροχο. Οι εκροές σημειώθηκαν στις 17 Ιουνίου, αλλά ενσωματώνονται στα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας και πιθανότατα είναι αυτές που οδήγησαν την πτώση του bitcoin στα 17.760 δολάρια…

Επιπλέον όπως δείχνουν τα στοιχεία άλλοι παράλληλα με τις εκροές των 493 εκατ. δολαρίων σημειώθηκαν από άλλους παρόχους εισροές ύψους 70 εκατ. δολαρίων, γεγονός που υπογραμμίζει την πόλωση που επικρατεί ανάμεσα στους επενδυτές ψηφιακών assets».

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.