Το bitcoin φαίνεται να βρίσκεται στα πρόθυρα να "δοκιμάσει" τα προηγούμενα επίπεδα στήριξης, ενώ καταγράφει μια επίμονη πτώση που το οδήγησε στο πολυετές χαμηλό των 17.000 δολαρίων.


Η τιμή του BTC παραμένει κοντά στα 20.000 δολάρια με το κορυφαίο κρυπτονόμισμα να έχει σημειώσει απώλειες σχεδόν 10% την περασμένη εβδομάδα. Το bitcoin προσπαθεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος εν μέσω ισχυρών πτωτικών πιέσεων λόγω των αρνητικών ειδήσεων για τον χώρο των κρυπτονομισμάτων και της αλλαγής της νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).

Ο αναλυτής Michaël van de Poppe εκτιμά ότι μετά την απόρριψη στα 21.000 δολάρια η τιμή του BTC παραμένει σε καλή θέση καθώς εάν καταφέρει να κρατηθεί πάνω από 20.000 δολάρια υπάρχει, δυνητικά περισσότερο καύσιμο για ανοδική συνέχιση. Ο αναλυτής έγραψε στο Twitter:

«Σάρωση από τα χαμηλά και κράτημα. Εφόσον κρατήσουν τα $20.000, δεν θα είναι πρόβλημα μια σάρωση του προηγούμενου υψηλού στα $21.000 και στη συνέχεια ένα υψηλότερο υψηλό στα $23.000 και δυνητικά τα $24.000 θα είναι κάτι εφικτό. Διατήρηση long θέσης.»

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων Material Indicators το bitcoin έχει στήριξη κάτω από τα 20.000 δολάρια και αυτό υποδηλώνει ότι το κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να πέσει κάτω από τα τρέχοντα επίπεδά του.

Ωστόσο, τα 19.000 δολάρια θα πρέπει να λειτουργήσουν ως βασικό επίπεδο στήριξης σε περίπτωση περαιτέρω πτώσης, καθώς σε αυτή τη περιοχή καταγράφονται περίπου 30 εκατ. δολάρια προσφορών και παραγγελιών για bitcoin.

Εάν αυτό το επίπεδο διασπαστεί, υπάρχουν προσφορές και παραγγελίες 40 εκατ. δολαρίων στα 17.800 και 18.000 δολάρια, που θα μπορούσαν να παρέχουν ένα επιπλέον επίπεδο στήριξης. Κάτω από αυτά τα επίπεδα οι προσφορές και παραγγελίες εξασθενούν.

Πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, υπάρχουν περισσότερα από 20 εκατ. δολάρια σε παραγγελίες μόνο για τα 21.000 δολάρια. Αυτό το επίπεδο θα συνεχίσει να είναι μια σημαντική αντίσταση και ένα εμπόδιο για την τιμή του BTC καθώς συσσωρεύεται σε αυτή την περιοχή.

Οι αναλυτές της Material Indicators ανάρτησαν το ακόλουθο μήνυμα για εμπόδια που υπάρχουν στη μελλοντική άνοδο του BTC:

Γι' αυτό περιμένουμε επιβεβαιώσεις. Παρά το συναίσθημα και τα κέρδη στις #TradFi (παραδοσιακές χρηματαγορές) χθες, το ράλι έχασε τη δυναμική του προτού μπορέσει να δοκιμάσει τον 200 WMA (κινητό μέσο όρο 200 εβδομάδων). Όπως δείχνει το διάγραμμα ~60 εκατ. δολάρια ρευστότητας σε ζήτηση βρίσκονται μεταξύ του τρέχοντος επιπέδου και του εύρους του 200 WMA.

 

 

Πότε θα φτάσει το bitcoin σε τιμή πυθμένα;

Υπό αυτή την έννοια, οι αναλυτές της MI υπογράμμισαν ότι είναι αδύνατο να γνωρίζουμε με βεβαιότητα πότε το BTC θα φτάσει στον πυθμένα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους επενδυτές να εντοπίσουν την εξασθένιση της πτωτικής τάσης.

Για παράδειγμα, όταν η τιμή του BTC φτάνει στον πυθμένα στη συνέχεια σημειώνει μια μακρά περίοδο συσσώρευσης. Όπως ανέφεραν στην ανάρτησή τους οι αναλυτές της Material Indicators χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο περαιτέρω υποχώρησης:

η αγορά έχει καθυστερήσει για ένα ράλι και το γεγονός ότι οι μετακινήσεις προς τον ή κάτω από τον 200 WMA έχουν ιστορικά οδηγήσει σε ανοδικές αγορές (Bull Markets), δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε έως ότου η τιμή διεκδικήσει εκ νέου τους βασικούς κινητούς μέσους όρους, ξεκινώντας από τον MA 200 εβδομάδων.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.