Η δραστηριότητα στο blockchain του bitcoin έχοντας παραμείνει για αρκετό διάστημα υποτονική φαίνεται να επανέρχεται μετά το τελευταίο sell off όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία.


Σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία αναφορά της Arcane Research, οι χρεώσεις συναλλαγών BTC έχουν αυξηθεί κατά 17% από την περασμένη εβδομάδα.

Τους τελευταίους μήνες, η on-chain δραστηριότητα του bitcoin ήταν αρκετά υποτονική καθώς οι χρεώσεις συναλλαγών παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα και οι κινήσεις ήταν λιγότερες. Οι «χρεώσεις συναλλαγής» είναι το ποσό που κάθε επενδυτής θα πρέπει να επισυνάψει στη συναλλαγή προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταφορά. Είναι η αμοιβή των miners (εξορυκτών) για τη διαχείριση της συναλλαγής και για αυτό το λόγο δίνουν προτεραιότητα σε συναλλαγές με υψηλότερες χρεώσεις προκειμένου να αυξήσουν τα έσοδά τους.

Οι τιμές των χρεώσεων μεταβάλλονται καθώς επηρεάζονται από τις συνθήκες του δικτύου και τον χρόνο μεταφοράς.

Όταν στο mempool (memory pool ή mempool, η «δεξαμενή» των μη επικυρωμένων συναλλαγών) επικρατεί συνωστισμός λόγω του μεγάλου αριθμού συναλλαγών, οι χρεώσεις αυξάνονται. Αυτό συμβαίνει επειδή οι εξορύκτες μπορούν να χειριστούν έναν περιορισμένο αριθμό συναλλαγών τη φορά οπότε οι επενδυτές που δεν θέλουν να περιμένουν αυξάνουν την επισυναπτόμενη αμοιβή.

 

 

Τελευταίους μήνες η δραστηριότητα στο δίκτυο bitcoin ήταν υποτονική οπότε τα οι χρεώσεις συναλλαγών παρέμειναν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Στον ακόλουθο πίνακα καταγράφονται οι μεταβολές στις τιμές που σχετίζονται με τις αμοιβές των miners την τελευταία εβδομάδα:

Όπως φαίνεται στον πίνακα οι χρεώσεις συναλλαγών αυξήθηκαν κατά 17% την τελευταία εβδομάδα καθώς η τιμή του bitcoin σημείωσε βουτιά. Οι ημερήσιες χρεώσεις αντιπροσωπεύουν πλέον το 2,39% των συνολικών εσόδων των miners και είναι το υψηλότερο ποσοστό από τον Ιούλιο του περασμένου έτους.

Οι ημερήσιες συναλλαγές έχουν σημειώσει οριακή μεταβολή από την περασμένη εβδομάδα και ανέρχονται στις 252 χιλιάδες, που είναι ουσιαστικά και το όριο του δικτύου.

Τα συνολικά ημερήσια έσοδα των miners έχουν βυθιστεί κατά 32% λόγω της πτώσης των τιμών και της αύξησης της δυσκολίας εξόρυξης. Ωστόσο, η εικόνα αναμένεται να αλλάξει για τους miners καθώς το hashrate έχει σημειώσει πτώση, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί και ο βαθμός δυσκολίας της εξόρυξης κατά 1,9%.

Η τιμή του BTC

Η τιμή του bitcoin παραμένει στο επίπεδο των 20.500 δολαρίων έχοντας υποχωρήσει κατά 5% τις τελευταίες επτά ημέρες και ενώ τον τελευταίο μήνα το κορυφαίο κρυπτονόμισμα έχει χάσει περίπου 31% της αξίας του.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.