Πόσο κοντά είναι o πυθμένας για το bitcoin;

 

Τη μεγαλύτερη πραγματοποιηθείσα απώλεια σε χρηματιστηριακή αξία σημείωσε το κορυφαίο κρυπτονόμισμα κατά τη διάρκεια του sell off από την Πέμπτη 16 Ιουνίου έως το Σάββατο 18 Ιουνίου με τους επενδυτές bitcoin να καταγράφουν ζημιές 7,3 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων Glassnode περίπου 555.000 bitcoin πουλήθηκαν σε ένα εύρος τιμών από 18.000 έως 23.000 δολάρια κατά τη διάρκεια του τριημέρου, αρκετά από τα οποία είχαν αρχικά αγοραστεί σε πολύ υψηλότερες τιμές.

Όπως αναφέρει η Glassnode ο δείκτης Spent Output Profit Ratio (SOPR) για τους βραχυπρόθεσμους κατόχους έφτασε τα επίπεδα της bear market του 2018, πράγμα που σημαίνει καταγράφουν συνολικές απώλειες, ενώ ορισμένοι μακροπρόθεσμοι κάτοχοι βρέθηκαν σε «βαθιά συνθηκολόγηση» καθώς αγόρασαν bitcoin στο ιστορικό του υψηλό των σχεδόν 69.000 δολαρίων και πούλησαν στα 18.000 δολάρια, σύμφωνα με την Glassnode.

[Ο δείκτης Spent Output Profit Ratio (SOPR) αξιολογεί τα κέρδη όλων των συμμετεχόντων στην αγορά συγκρίνοντας σε δεδομένη στιγμή την αξία των εκροών με εκείνη της εισόδου στην αγορά]

«Τις τελευταίες τρεις ημέρες σημειώθηκε η μεγαλύτερη πραγματοποιηθείσα απώλεια σε δολάρια στην ιστορία του #Bitcoin.»

Πάνω από 7,325 δισ. δολάρια σε $BTC απώλειες έχουν σημειωθεί από επενδυτές που πουλούν νομίσματα που συσσωρεύτηκαν σε υψηλότερες τιμές.

«Σχεδόν όλα τα πορτοφόλια, από τις «γαρίδες» έως τις «φάλαινες», σημειώνουν τεράστιες μη πραγματοποιηθείσες απώλειες, χειρότερες από τον Μάρτιο του 2020. Η ομάδα που έχει πληγεί περισσότερο είναι τα πορτοφόλια που κατέχουν 1-100 BTC», ανέφερε η Glassnode.

 

 

Ο αναλυτής της Marcus Sotiriou της GlobalBlock ανέφερε σε έκθεσή του ότι το bitcoin μπορεί να βρίσκεται κοντά σε έναν προσωρινό πυθμένα, καθώς ιστορικά σχηματίζεται πυθμένας όταν ο δείκτης Percent Supply in Profit (PSP) είναι στο 40% έως 50%.

«Αξιολογώντας τη ζημιά, μπορούμε να δούμε ότι σχεδόν όλες οι ομάδες πορτοφολιών, από τις Γαρίδες έως τις Φάλαινες, έχουν πλέον τεράστιες μη πραγματοποιηθείσες απώλειες, χειρότερες εκείνες του Μαρτίου του 2020.

Η λιγότερο κερδοφόρα ομάδα πορτοφολιών κατέχει $1-100 BTC και έχει μη πραγματοποιηθείσες απώλειες ίσες με το 30% της κεφαλαιοποίησης της αγοράς.

Τέλος, μπορούμε να δούμε ότι καθώς οι τιμές έφτασαν τα χαμηλά των $17.700 χθες, μόλις το 49% της προσφοράς $BTC ήταν σε κέρδος.

Ιστορικά οι bear markets σχηματίζουν πυθμένα και παγιώνονται με τον PSP μεταξύ 40% και 50%.

Οι επενδυτές #Bitcoin αντιμετωπίζουν μια σοβαρή δοκιμασία»

«Εξετάζοντας τα ιστορικά δεδομένα είναι σημαντικό να σημειώσουμε, ότι το bitcoin δεν έχει περάσει από μια περίοδο επίμονου πληθωρισμού», ανέφερε σε έκθεσή τη Δευτέρα ο Sotiriou. «Μπορεί να πλησιάζουμε σε έναν πυθμένα γενιάς καθώς γίνονται περισσότερες αναγκαστικές ρευστοποιήσεις, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για μια βιώσιμη ανοδική τάση μέχρι την πειστική επιβράδυνση του πληθωρισμού».

Ο αναλυτής της ιαπωνικής Bitbank, Yuya Hasegawa, επίσης εκτιμά ότι είναι πιθανή περαιτέρω πτώση δεδομένου ότι ο δείκτης PSP του bitcoin βρίσκεται μόλις πάνω από το 50%.

«Η βουτιά του bitcoin το Σαββατοκύριακο ήταν, για να το θέσω απλά, όχι αρκετά μεγάλη», αναφέρει σε έκθεσή του τη Δευτέρα ο Hasegawa. «Οι προοπτικές του bitcoin εξακολουθούν να είναι πτωτικές, αλλά εάν ο PSP πέσει κάτω από το 50%, τότε θα μπορούσε τελικά να έχει φτάσει στον πυθμένα».

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.