Το bitcoin σημείωσε νέο χαμηλό 18 μηνών στα 17.500 δολάρια χθες Κυριακή, 19 Ιουνίου για να ανακάμψει γρήγορα πάνω από τα 20.000 δολάρια τις επόμενες ώρες, προσφέροντας μια μικρή ανάσα ανακούφισης στην πληττόμενη πτωτική αγορά (bear market).

 

Σύμφωνα με στοιχεία από της CoinMarketCap, το bitcoin έχει ανακάμψει λίγο πάνω από 15% τις τελευταίες 24 ώρες, και βρίσκεται στα 20.341 δολάρια.

Την τρέχουσα περίοδο το bitcoin υφίσταται ισχυρές πιέσεις πώλησης ενώ βρίσκεται στο υψηλό εύρος των 17.000 - 20.000 δολαρίων των τιμών που είχε το 2017.

Το BTC υποχώρησε στα 17.677,42 δολάρια το Σάββατο πριν ανακάμψει στα 18.290,74 δολάρια. Μάλιστα μετά την ανάρτηση του Έλον Μασκ Ceo της Tesla, ότι αγοράζει Dogecoin, το BTC διεύρυνε την άνοδό του.

Μετά την ανάρτηση του Μασκ στο Twitter ότι «θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Dogecoin», η τιμή του κρυπτονομίσματος αυξήθηκε κατά 8% στα 0,058 δολάρια, σήμερα Δευτέρα.

Χρήστης του twitter απάντησε στον Μασκ ότι εαν πίστευε πραγματικά στο νόμισμα (Dogecoin), θα έπρεπε να αγοράζει. Σχόλιο στο οποίο ο δισεκατομμυριούχος απάντησε, «Αυτό κάνω», υπονοώντας ότι αγοράζει στην πτώση.

Υποχωρώντας κάτω από τα 20.000 δολάρια, το BTC πυροδότησε την ευρύτερη πτώση της αγοράς με τους αναλυτές να ανησυχούν ότι μπορεί να ενεργοποιηθεί κύμα sell off. Εφόσον επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο οι μεγάλοι επενδυτές παραγώγων σε BTC και ETH θα αναγκαστούν να κλείσουν τις θέσεις τους.

 

 

Το bitcoin και το Ether αντιπροσωπεύουν λίγο περισσότερο από το μισό της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς των κρυπτονομισμάτων. Σήμερα η συνολική κεφαλαιοποίηση ανέρχεται στα 972 δισεκατομμύρια δολάρια σημειώνοντας αύξηση κατά 3,7%.

Στην εβδομάδα που ολοκληρώθηκε το bitcoin έχασε το 30% της αξίας του ενώ το Ether το 31%. Το bitcoin υποχωρεί κατά 72% το ιστορικό του υψηλό των 69.044,77 δολαρίων που σημειώθηκε στις 10 Νοεμβρίου, ενώ το Ether υποχωρεί κατά 78% από το δικό του ιστορικό υψηλό των 4.878,26 δολαρίων που σημείωσε την ίδια ημέρα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής επενδύσεων σταθερού εισοδήματος της National Alliance Securities, Andrew Brenner, ήταν οι ιδιώτες επενδυτές που οδήγησαν την όποια ανάκαμψη του bitcoin το Σαββατοκύριακο, καθώς πολύ λίγοι επαγγελματίες traders δραστηριοποιήθηκαν.

Παρά την παύση στο sell off που διαφαίνεται σήμερα αρκετοί αναλυτές εκφράζουν την ανησυχία τους ότι αυτό θα μπορούσε να ωθήσει το κορυφαίο κρυπτονόμισμα σε χαμηλά έως και τα 13.800 δολάρια στην τρέχουσα bear market.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.