Σε μια μακρά περίοδο συσσώρευσης και σταθεροποίησης εισέρχεται η αγορά των κρυπτονομισμάτων σύμφωνα με τους αναλυτές μετά την τρέχουσα πτώση του BTC στα επίπεδα των υψηλών του το 2017.


Ενώ το sell off συνεχίζεται στις παραδοσιακές αγορές οι traders κρυπτονομισμάτων είχαν μια σύντομη ανάπαυλα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση και μαζί την ευκαιρία ενός απολογισμού της κατάστασης.

Τα δεδομένα από το Cointelegraph Markets Pro και το TradingView δείχνουν ότι μετά την άνοδο στο υψηλό των 23.000 δολαρίων τις πρώτες ώρες της διαπραγμάτευσης στις 16 Ιουνίου, η τιμή του bitcoin σημείωσε πτωτικό γύρισμα στο χαμηλό των 20.765 δολάρια με μειωμένο όμως όγκο συναλλαγών.

Και ενώ οι traders προσπαθούν να προσδιορίσουν εάν το bitcoin έχει φτάσει στον πυθμένα του ή αντίθετα θα υπάρξει περαιτέρω πτώση, ας δούμε τι λένε οι αναλυτές για την πορεία του.

Να περιμένετε πολύμηνη συσσώρευση στον MA 200 εβδομάδων

Ο αναλυτής με το ψευδώνυμο Rekt Capital αναφέρει ότι η πορεία του bitcoin κατά το παρελθόν θα μπορούσε να διαφωτίσει την τρέχουσα συγκυρία και ανάρτησε στο Twitter το ακόλουθο διάγραμμα υπογραμμίζοντας τη συμπεριφορά του BTC κοντά στον κινητό μέσο όρο 200 εβδομάδων (ΜΑ).

Ο Rekt Capital ανέφερε:

«Εάν το #BTC διατηρήσει τον πορτοκαλί MA 200 εβδομάδων ως στήριξη και τον μαύρο EMA 200 εβδομάδων (εκθετικό κινητό μέσο όρο 200 εβδομάδων) ως αντίσταση… θα μπορούσε να σχηματίσει εδώ μια περιοχή συσσώρευσης, όπως το 2018. Αυτό θα ενεργοποιούσε μια πολύμηνη συσσώρευση που θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2022».

Εάν αυτό το σενάριο επιβεβαιωθεί, τότε, σύμφωνα με τον trader και αναλυτή με το ψευδώνυμο Altcoin Sherpa, οι traders δεν χρειάζεται να βιαστούν να προχωρήσουν σε συσσώρευση. Ο Altcoin Sherpa ανάρτησε σειρά διαγραμμάτων υπογραμμίζοντας τον χρόνο που παραμένει το BTC σε φάσεις συσσώρευσης.

Σύμφωνα με το διάγραμμα που ανάρτησε η μεγαλύτερη περίοδος συσσώρευσης διήρκεσε 287 ημέρες ενώ αναφέρει και τα παραδείγματα της συσσώρευσης των 133 ημερών από τον Νοέμβριο του 2018 έως τον Απρίλιο του 2019 και των 63 ημερών από τον Μάιο του 2020 έως τον Ιούλιο του 2020.

Ο Altcoin Sherap έγραψε:

«Πιθανότατα θα έχετε αρκετό χρόνο για να προλάβετε τον πυθμένα κατά τη φάση της συσσώρευσης. Χρειάζεται λίγος χρόνος για να σχηματιστεί ο πυθμένας στο #Bitcoin και ίσως είναι καλύτερο να πάτε μια εκδρομή από το να επιχειρήσετε να πιάσετε ένα μαχαίρι την ώρα που πέφτει».

 

 

Αν είμαστε τυχεροί το bitcoin θα μπορούσε να ανακτήσει τα 25.000 δολάρια

Ο αναλυτής και trader με το ψευδώνυμο Nebraskangooner εκφράζει μια πιο θετική άποψη και αναρτώντας το ακόλουθο διάγραμμα σημείωσε ότι «έχει προσεγγιστεί το χαμηλό των επιπέδων επαναφοράς Fibonacci».

Ο Nebraskangooner έγραψε,

«Αν έχουμε καθημερινά κλεισίματα πάνω από την αντίσταση τότε έχουμε μια ελπίδα για τα $25.000 και πιθανώς για τα $35.000. Για πρώτη φορά εδώ και μήνες, ίσως είμαστε επιτέλους έτοιμοι για το άλμα που όλοι προσδοκούν από τότε που η τιμή ήταν στα $40.000.»

Ο RSI 1000 δίνει ανοδικό σήμα

Ο trader με το ψευδώνυμο TAnalyst αναφέρεται σε ένα ανοδικό σήμα και επισημαίνει το πρόσφατο χαμηλό στον δείκτη σχετικής ισχύος (RSI) 1000 στο διάγραμμα που ανάρτησε.

Ο TAnalyst έγραψε:

«#Bitcoin Μόνο τις τελευταίες ημέρες, ΠΡΙΝ το ράλι των ταύρων, ο ημερήσιος RSI (1000) είναι κάτω από 50. Σήμερα : RSI (1000) = 49,91. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας.»

Με βάση το ιστορικό του δείκτη RSI 1000 όταν η μέτρηση πέφτει κάτω από το 50, είναι πιθανή η άνοδος της τιμής του bitcoin.

Η καλύτερη ίσως περιγραφή της τρέχουσας κατάστασης και της σύγχυσης που επικρατεί στους traders γίνεται από τον αναλυτή και trader με το ψευδώνυμο IncomeSharks.

«#Bitcoin- Σε αυτή τη τιμή το σορτάρισμα shorting δεν έχει πλέον νόημα. Αλλά και στην τιμή που επιθυμούμε υπάρχει μεγάλο ρίσκο. Εκτός εάν χρησιμοποιείτε αυστηρό πλάνο διαχείρισης κινδύνου, αυτή είναι μια ζώνη αγοράς μόνο για την πλειοψηφία. Καλύτερα να περιμένετε να διαμορφωθεί μια τάση πριν ξεκινήσετε και πάλι τις συναλλαγές.»

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων ανέρχεται πλέον στα 905 δισ. δολάρια εκ των οποίων το bitcoin αντιπροσωπεύει το 44,3%

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.