Ο Peter Brandt θέτει ως πτωτικό στόχο τα 13.000 δολάρια στο bitcoin επικαλούμενος τη «διπλή κορυφή».


Ενώ bitcoin βρίσκεται σε οριακό σημείο, διαπραγματευόμενο γύρω στα 21.000 δολάρια, ο βετεράνος trader παραγώγων Peter Brandt εκτιμά ότι η τιμή του πιθανότατα θα συνεχίσει να πέφτει.

Η τιμή του bitcoin μπορεί να φτάσει τα 13.000 δολάρια

Ο Peter Brandt, trader παραγώγων με σχεδόν 50 χρόνια εμπειρίας σχολιάζει συχνά τις εξελίξεις στο χώρο των κρυπτονομισμάτων και σε ανάρτησή του στο twitter προέβλεψε ότι ο επόμενος στόχος για την τιμή του BTC θα μπορούσε κάλλιστα να είναι στην περιοχή των 13.000 δολαρίων λόγω της «διπλής κορυφής».


Η «διπλή κορυφή» είναι ένα ιδιαίτερα πτωτικό μοτίβο τεχνικής ανάλυσης. Σχηματίζεται όταν ένα περιουσιακό στοιχείο ανέρχεται σε υψηλό δύο συνεχόμενες φορές μεταξύ των οποίων μεσολαβεί μέτρια πτώση.

Το μοτίβο θεωρείται ότι ισχύει όταν η τιμή πέσει κάτω από το επίπεδο στήριξης που ισούται με το χαμηλό των δύο προηγούμενων υψηλών.

 

 

Το πτωτικό κλίμα κυριαρχεί

Ο Arthur Hayes –πρώην Ceo της BitMEX– εκτίμησε επίσης ότι τα 20.000 δολάρια είναι ένα πολύ κρίσιμο επίπεδο για το bitcoin.

«Όσον αφορά τα γραφήματα, καλύτερα να βγάλετε το βιβλίο προσευχής του Lord Satoshi και να ελπίζετε ότι ο Κύριος θα δείξει καλοσύνη στην ψυχή των αγορών κρυπτογράφησης. Εάν αυτά τα επίπεδα διασπαστούν, καλύτερα να κλείσετε τον υπολογιστή σας καθώς τα γραφήματά σας θα είναι άχρηστα».

Όσον αφορά το Ethereum το κρίσιμο επίπεδο σύμφωνα με τον Hayes είναι τα 1.000 δολάρια και το κρυπτονόμισμα έφτασε πολύ κοντά στη διάσπασή του. Επιπλέον οι πιέσεις πώλησης θα μπορούσαν να ενταθούν περαιτέρω από τη φημολογία για τεράστιες on-chain ρευστοποιήσεις σε αυτό το επίπεδο από ένα από τα μεγαλύτερα hedge funds κρυπτονομισμάτων – το Three Arrows Capital (3AC).

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.