Η μεγάλη πτώση στα κρυπτονομίσματα έχει οδηγήσει το hashrate (εξορυκτική ισχύς) του bitcoin σε νέο υψηλό όλων των εποχών σύμφωνα με τα στοιχεία.


Σύμφωνα με το τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της Arcane Research, τα έσοδα των miners BTC δέχονται πλήγμα εν μέσω κατάρρευσης των τιμών και αύξησης του ανταγωνισμού σε νέο ιστορικό υψηλό.

Το "hashrate" χρησιμοποιείται ως μέτρηση για τη συνολική υπολογιστική ισχύ κατακερματισμού που καταγράφεται τη δεδομένη στιγμή στο δίκτυο bitcoin.

Όταν αυξάνεται η τιμή της μέτρησης σημαίνει ότι περισσότερα συστήματα εξόρυξης (mining rigs) βρίσκονται online και άρα αυξάνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των miners.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μικρότερα BTC έσοδα για όλους, καθώς οι ανταμοιβές είναι σταθερές και μοιράζονται μεταξύ των ενεργών miners.

Από την άλλη πλευρά, όταν μειώνεται η τιμή της μέτρησης σημαίνει ότι οι miners κλείνουν κάποια από τα μηχανήματά τους, πιθανότατα γιατί τα έσοδά τους από την εξόρυξη δεν καλύπτουν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.

Στο παρακάτω διάγραμμα αποτυπώνεται η τάση στο hashrate του bitcoin τον τελευταίο χρόνο

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα το hashrate του bitcoin έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό.

Δεδομένου ότι οι miners πληρώνουν συνήθως το κόστος λειτουργίας τους σε δολάρια ΗΠΑ, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η αξία των BTC ανταμοιβών τους σε δολάρια.

 

 

Η τρέχουσα πτώση της τιμής του κρυπτονομίσματος στα περίπου 21.000 δολάρια αποτελεί πλήγμα όχι μόνο για τους κατόχους, αλλά και για τους miners, οι οποίοι βλέπουν τα ήδη μειωμένα έσοδά τους να συρρικνώνονται περαιτέρω, συνυπολογίζοντας και την επίπτωση από την αύξηση του hashrate σε ιστορικά υψηλά.

Ο παρακάτω πίνακας αποτυπώνει τις τιμές που σχετίζονται με τα έσοδα των miners.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ ο πίνακας δείχνει τα ημερήσια έσοδα εξόρυξης bitcoin στα 27 εκατ. δολάρια, το δελτίο της Arcane Research σημειώνει ότι πρόκειται για τον μέσο όρο 7 ημερών και το πραγματικό νούμερο είναι μικρότερο κοντά στα 23 εκατ. δολάρια.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.