Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ φέρεται να έχει στείλει επιστολή σε τουλάχιστον ένα ανταλλακτήριο για τη διερεύνηση συναλλαγών με το πλεονέκτημα της εσωτερικής πληροφόρησης (Insider Trading).


Τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και το κατά πόσο αυτά αποτρέπουν τις συναλλαγές insider trading διερευνά η SEC σύμφωνα με το FOX Business.

Η SEC φέρεται να διερευνά ανταλλακτήρια

Όπως αναφέρεται στο άρθρο η SEC φέρεται να έχει στείλει επιστολές σε ανταλλακτήρια διερευνώντας το εάν διασφαλίζουν την αποτροπή συναλλαγών με το πλεονέκτημα της εσωτερικής πληροφόρησης και των εμπιστευτικών πληροφοριών.

Το άρθρο επικαλείται ανώνυμη πηγή σύμφωνα με την οποία η SEC έχει στείλει μια επιστολή μέχρι τώρα αλλά εκτιμάται ότι πρόκειται για έρευνα ευρείας κλίμακας. Δεν είναι ακόμα σαφές ποιο ανταλλακτήριο έλαβε την επιστολή και όπως αναφέρει το FOX Business τα Binance, Coinbase, FTX και Crypto.com με τα οποία επικοινώνησε αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Επίσης δεν είναι ακόμα σαφές από ποιο τμήμα της SEC διενεργείται η έρευνα, πληροφορία που θα αποκάλυπτε και τη σοβαρότητα της έρευνας.

 

 

Παρότι η SEC δεν έχει κάνει ανακοινώσεις για το θέμα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Gary Gensler είχε δηλώσει τον Μάιο ότι τα ανταλλακτήρια δεν διαχωρίζουν πλήρως τις υπηρεσίες που παρέχουν όπως η φύλαξη, η διαπραγμάτευση, το trading και η έκδοση stablecoin. Επιπλέον ο Gensler είχε επικρίνει τα ανταλλακτήρια για το ότι «κάνουν trading πριν από τους πελάτες τους» και «διαπραγματεύονται ενάντια στους πελάτες τους».

Το insider trading στο στόχαστρο

Πέρα από την έρευνα της SEC, οι συναλλαγές insider trading βρίσκονται στο στόχαστρο το τελευταίο διάστημα. Στις αρχές του μήνα το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απήγγειλε κατηγορίες εναντίον του Nate Chastain ενός πρώην υπαλλήλου του OpenSea, για insider trading σε NFT.

Παράλληλα τον Μάρτιο, άρθρο της Wall Street Journal ανέφερε ότι η Coinbase, η Binance και η FTX είχαν διευκολύνει συναλλαγές insider trading στο κρυπτονόμισμα Gnosis (GNO). Και τα τρία ανταλλακτήρια αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς αυτούς, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Coinbase, Brian Armstrong, δημοσίευσε στο blog του εκτενή απάντηση για το θέμα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Επιτροπή Προθεσμιακών Συναλλαγών Βασικών Εμπορευμάτων (Commodity Futures Trading Commission) των ΗΠΑ είχε διερευνήσει την Binance για insider trading συναλλαγές.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.