Τις τελευταίες δύο ημέρες εν μέσω της ισχυρής πτώση στα κρυπτονομίσματα, οι κάτοχοι σπεύδουν σε πωλήσεις με αποτέλεσμα οι χρεώσεις στο bitcoin και το ethereum να έχουν εκτοξευτεί όπως δείχνουν τα στοιχεία.


Εκτοξεύτηκαν τα τέλη συναλλαγών bitcoin και ethereum

Τα «τελή συναλλαγής» είναι το ποσό πληρώνουν οι χρήστες για να πραγματοποιήσουν συναλλαγές στο δίκτυο και να τις επικυρώσουν.

Μέρος των χρεώσεων αυτών ή και το σύνολό τους, ανάλογα με το δίκτυο κρυπτογράφησης, πηγαίνει στους εξορύκτες (miners).

Όταν o αριθμός συναλλαγών που πραγματοποιούνται στο δίκτυο είναι μεγάλος και σημειώνεται συνωστισμός στο mempool (memory pool ή mempool, η «δεξαμενή» των μη επικυρωμένων συναλλαγών) οι εξορύκτες δίνουν προτεραιότητα στις συναλλαγές με τις υψηλότερες προμήθειες.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, της αυξημένης δραστηριότητας στο δίκτυο, οι χρήστες που θέλουν να πραγματοποιηθούν οι συναλλαγές τους γρηγορότερα και όχι να παραμείνουν «κολλημένες» στο mempool αυξάνουν το ποσό της προμήθειας που δίνουν με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο μέσος όρος των χρεώσεων.

 

 

Σε ανάρτηση αναλυτή στο CryptoQuant επισημαίνεται ότι ο μέσος όρος χρεώσεων ανά συναλλαγή στο bitcoin σημείωσε μεγάλη άνοδο, ενώ η τιμή του κρυπτονομίσματος κατρακυλά.

Το παρακάτω διάγραμμα αποτυπώνει την τάση αυτή.

Μεγάλη αύξηση της ζήτησης σημειώθηκε χθες και στο blockchain του ethereum, καθώς οι επενδυτές σπεύδουν σε πωλήσεις εν μέσω της κατάρρευσης των τιμών.

Στο παρακάτω διάγραμμα απεικονίζεται η τάση των χρεώσεων στο ETH τις τελευταίες εβδομάδες:

Το «Max Fee Per Gas» σε αντίθεση με το Base Fee και το Max Priority Fee είναι η ανώτατη χρέωση που επιβαρύνει τον χρήστη για την πραγματοποίηση συναλλαγών στο δίκτυο Ethereum.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.