Τα on-chain στοιχεία δείχνουν ότι τα αποθεματικά του bitcoin στα ανταλλακτήρια έχουν υποχωρήσει σε χαμηλά 4 ετών, κάτι που θα μπορούσε να αποδειχθεί ένδειξη ανόδου για την τιμή του κρυπτονομίσματος.


Το αποθεματικά στα ανταλλακτήρια πρόσφατα υποχώρησαν περαιτέρω

Όπως επεσήμανε σε ανάρτησή του στο CryptoQuant ο αναλυτής με το ψευδώνυμο DivXMaN, τα αποθεματικά BTC στα ανταλλακτήρια μειώνονται, υποδηλώνοντας ότι γίνονται αγορές.

Τα «αποθεματικά όλων των ανταλλακτηρίων» είναι ένας δείκτης για τη συνολική ποσότητα bitcoin που βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή αποθηκευμένη στα πορτοφόλια όλων των centralized ανταλλακτηρίων (CEXs).

Όταν η τιμή της μέτρησης αυξάνεται, σημαίνει ότι οι επενδυτές καταθέτουν κέρματα στα ανταλλακτήρια τη δεδομένη στιγμή. Εφόσον αυτό παραταθεί, η τάση μπορεί ερμηνεύεται ως πτωτική για την τιμή της κρυπτονομίσματος, καθώς οι κάτοχοι συνήθως μεταφέρουν τα νομίσματά τους στα ανταλλακτήρια για να τα πουλήσουν.

Αντίθετα η μείωση στα αποθεματικά υποδηλώνει ότι οι επενδυτές αποσύρουν τα BTC τους από τα ανταλλακτήρια τη δεδομένη στιγμή και αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ως ανοδική τάση για την τιμή του κρυπτονομίσματος.

Όπως φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα, τα αποθεματικά bitcoin στα ανταλλακτήρια έχουν καταγράψει πρόσφατα έντονη υποχώρηση σε χαμηλό 4 ετών, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία του δείκτη τους τελευταίους 12 σχεδόν μήνες.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η αγορά βρίσκεται σε κατάσταση συνεχούς συσσώρευσης και άρα ένα σοκ προσφοράς θα μπορούσε να βαθαίνει στην αγορά BTC. Λόγω της δυναμικής προσφοράς-ζήτησης, ένα τέτοιο σοκ θα μπορούσε να είναι εποικοδομητικό μακροπρόθεσμα για την τιμή του κρυπτονομίσματος.

Ωστόσο, όπως έχουν δείξει τα στοιχεία, η ανάπτυξη νέων επενδυτικών μέσων όπως τα ETF είναι πιθανώς ένας από τους λόγους που εξηγούν την πτώση των αποθεματικών στα ανταλλακτήρια.

Αυτό σημαίνει ότι απλώς μετατοπίζεται η πίεση πωλήσεων και άρα δεν αρκεί μόνο η μείωση στα αποθεματικά των ανταλλακτηρίων για ένα ενδεχόμενο σοκ προσφοράς.

Ωστόσο, αναμφίβολα ένα ποσοστό της μείωσης στα αποθεματικά των ανταλλακτηρίων αποδίδεται στην πραγματοποίηση αγορών και αυτό είναι ανοδικό σημάδι για την αξία του bitcoin.

 

 

Η τιμή του BTC

Σήμερα Παρασκευή 10 Ιουνίου, η τιμή του bitcoin βρίσκεται στα 30.352 δολάρια σημειώνοντας οριακή μείωση κατά σχεδόν 1% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Τον τελευταίο μήνα, το κρυπτονόμισμα έχει υποχώρησει κατά 12%.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.