Η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα (Fed ) του Σεντ Λούις σε πρόσφατη ανάρτηση στο blog της συγκρίνει την τιμή των αυγών σε αμερικανικά δολάρια και bitcoin. Και παρότι η πρόθεση της ανάρτησης είναι επικριτική για το κρυπτονόμισμα, η Fed βρέθηκε τελικά στην αμήχανη θέση να αποδομεί η ίδια το επιχείρημά της.


Το δελτίο «FRED» επικρίνει το bitcoin χρησιμοποιώντας τον πληθωρισμό της τιμής των αυγών

Το FRED είναι το οικονομικό δελτίο της Fed και ουσιαστικά είναι μια βάση οικονομικών δεδομένων και ανακοινώσεων.

Σε εκδόσεις των περασμένων εβδομάδων εξέτασε την αύξηση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων και τις εισοδηματικές ανισότητες. Την τρέχουσα εβδομάδα εστίασε στο bitcoin συγκρίνοντας τη μεταβλητότητά του έναντι του αμερικανικού δολαρίου όσον αφορά την αγορά αυγών σε μια προσπάθεια να υπονοήσει ότι ο πληθωρισμός του δολαρίου – ο χειρότερος εδώ και δεκαετίες – παρουσιάζει μικρότερη μεταβλητότητα ακόμα και από το bitcoin που θεωρείται ότι λειτουργεί αντισταθμιστικά έναντι του πληθωρισμού.

Αυτό όμως που τελικά κατάφερε η Fed του Σεντ Λούις στο δελτίο της είναι να νομιμοποιήσει το BTC ως λογιστική μονάδα.

 

 

Η Fed χρησιμοποιεί το BTC ως λογιστική μονάδα, αποδεικνύοντας ότι το Satoshi είναι εφικτό

Η Fed συγκρίνοντας το bitcoin με το δολάριο βρέθηκε στην αμήχανη θέση να νομιμοποιεί ουσιαστικά το κρυπτονόμισμα παρότι δεν είχε τέτοια πρόθεση και να αποδεικνύει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λογιστική μονάδα.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το bitcoin δεν μπορεί να θεωρείται λογιστική μονάδα επικαλούμενοι την υψηλή τιμή του ανά νόμισμα. Το δελτίο της FRED, εκπληρώνει την πρόθεση του δημιουργού του νομίσματος (Satoshi), μειώνοντας κάθε BTC στη μικρότερη μονάδα μέτρησής του, το satoshi. Η μικρότερη λογιστική μονάδα κάθε BTC φέρει το όνομα του μυστηριώδους δημιουργού του νομίσματος.

Κάθε satoshi, ή sat, ισοδυναμεί με 0,00000001 BTC. Με τις τρέχουσες τιμές κάθε δολάριο είναι περίπου 3100 sats. Σύμφωνα με το δελτίο της FRED, μία δωδεκάδα αυγών κατηγορίας Α κοστίζει περίπου 2,50 δολάρια ή σύμφωνα με τους παραπάνω υπολογισμούς περίπου 7750 sats, ή 0,00007750 BTC. Και το συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα είναι ότι η τιμολόγηση των πραγμάτων σε bitcoin είναι δυνατή αφού μπορεί να την κάνει η Fed.

Το bitcoin έχει σχεδιαστεί και δημιουργηθεί για να διαταράξει το σύστημα που αντιπροσωπεύει η Fed και ως αποτέλεσμα η νομιμοποίηση (έχοντας σαφώς την αντίθετη πρόθεση) του κρυπτονομίσματος ως λογιστικής μονάδας αφήνει έκθετη την Fed.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.