Η PayPal ενεργοποιεί τις καταθέσεις και αναλήψεις σε κρυπτονομίσματα.

Με ανακοίνωσή της η PayPal ενημέρωσε ότι από 7 Ιουνίου, θα υποστηρίζει «τη μεταφορά κρυπτονομισμάτων από και προς την PayPal και πορτοφολιών και ανταλλακτηρίων».

Όπως ανέφερε η συγκεκριμένη δυνατότητα «κατατάσσεται σταθερά από τους χρήστες της ως μία από τις απαιτούμενες βελτιώσεις» στις παρεχόμενες υπηρεσίες της.

Η νέα επιλογή επιτρέπει στους χρήστες να προχωρήσουν σε ανάληψη κρυπτονομισμάτων από διευθύνσεις κρυπτογράφησης, ανταλλακτήρια και hardware πορτοφόλια. Επιπλέον, η νέα λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να καταθέτουν κρυπτονομίσματα στον λογαριασμό τους στο PayPal και να τα στέλνουν σε φίλους και συγγενείς.

Αυτές οι επιλογές ισχύουν για τα υποστηριζόμενα περιουσιακά στοιχεία της PayPal Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) και Litecoin (LTC) και αρχικά είναι διαθέσιμες σε επιλεγμένους χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η επέκταση της διαθεσιμότητάς τους σε όλους τους πελάτες των ΗΠΑ.

 

 

Μικρά βήματα προς την πλήρη υποστήριξη των κρυπτονομισμάτων

Η PayPal ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2020 να παρέχει τη δυνατότητα συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα και αρχικά οι παρεχόμενες επιλογές στους χρήστες πέρα από την ανταλλαγή διαφορετικών νομισμάτων ήταν περιορισμένες γεγονός για το οποίο της ασκήθηκε έντονη κριτική.

Στη συνέχεια τον Μάρτιο του 2021 η εταιρεία έδωσε τη δυνατότητα στους χρήστες της να χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματά τους σε συναλλαγές με συνεργαζόμενους εμπόρους που δέχονταν PayPal χωρίς όμως να παρέχεται στους χρήστες η δυνατότητα ανάληψης από τα προσωπικά τους πορτοφόλια.

Η υπηρεσία ανάληψης από τα προσωπικά πορτοφόλια ήταν κάτι που αναμένονταν και εξετάζονταν από την εταιρεία εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, από τον Μάιο του 2021.

Ανάλογη σταδιακή προσέγγιση προς την πλήρη υποστήριξη της κρυπτογράφησης έχουν τηρήσει και άλλες χρηματοοικονομικές εταιρείες όπως η Robinhood, η οποία ξεκίνησε φέτος να παρέχει τη δυνατότητα ανάληψης κρυπτονομισμάτων παρότι υποστηρίζει τις συναλλαγές από το 2018.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.