Για ένατη συνεχόμενη εβδομάδα τα κεφάλαια στο Ethereum κατέγραψαν εκροές. Περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο δολάρια έχουν επενδυθεί σε bitcoin από την αρχή του έτους, εκ των οποίων τα 126 εκατ. δολάρια επενδύθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε διαπραγματεύσιμα προϊόντα (ETPs), σύμφωνα με την Coinshares.


Γενικότερα, την περασμένη εβδομάδα, τα επενδυτικά προϊόντα σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία κατέγραψαν καθαρές εισροές ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό εξηγείται καθώς οι εισροές σε bitcoin και προϊόντα πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων ύψους 4,3 εκατ δολαρίων αντισταθμίστηκαν από τις εκροές κεφαλαίων από το Ethereum.

«Το Ethereum κατέγραψε άλλη μία εβδομάδα εκροών συνολικού ύψους 32 εκατ. δολαρίων», έγραψε ο διευθυντής ερευνών της Coinshares, James Butterfill και πρόσθεσε ότι «το Ethereum έχει υποστεί 9 συνεχόμενες εβδομάδες εκροών που υποδεικνύουν ένα επίμονο αρνητικό επενδυτικό κλίμα».

« 2/ από την εβδομαδιαία μας αναφορά για τις ροές κεφαλαίων, προκύπτει ότι οι επενδυτές αύξησαν τις θέσεις τους σε #bitcoin, με καθαρές εισροές $126 εκατ. σε διαπραγματεύσιμα προϊόντα bitcoin
με 2 διαδοχικές εβδομάδες καθαρών εισροών σε όλα τα κρυπτο-προϊόντα, φαίνεται ότι οι επενδυτές «αγοράζουν την πτώση» (buy the dip)»

 

 

Ωστόσο όπως φαίνεται υπάρχει διαφορά στο επενδυτικό κλίμα για τα δύο πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα.

Τη Δευτέρα, τόσο το bitcoin όσο και το Ethereum σημείωσαν άνοδο συγκριτικά με την Κυριακή. Το BTC διαπραγματευόταν στα 31.314,94 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο κατά 5% και κεφαλαιοποίηση που ανέρχονταν στα 597 δισ. δολάρια ενώ το ETH σημείωσα άνοδο κατά 2% στα 1.862,94 δολάρια και με κεφαλαιοποίηση στα 225 δισ. δολάρια σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Μετά και τις τελευταίες εκροές το Ethereum έχει χάσει κεφάλαια ύψους 357 εκατ. δολαρίων από την αρχή του έτους.

Αν και η κατηγορία των αμοιβαίων κεφαλαίων σε blockchain σημείωσε εκροές συνολικού ύψους 26,3 εκατ. δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, τα νέα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) σε κρυπτονομίσματα της Fidelity (που κυκλοφόρησαν τον Απρίλιο) δεν ακολούθησαν την τάση.

Το ETF της Fidelity σε περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων περιλαμβάνει μετοχές εισηγμένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο κρυπτο-χώρο, όπως η Block Inc. (BLOCK), η Coinbase (COIN) και η Marathon Digital (MARA), ενώ το ETF της εταιρείας στο metaverse περιλαμβάνει μετοχές όπως της Meta Platforms (πρώην Facebook) και της Adobe (ADBE).

Η Fidelity διαχειρίζεται πλέον συνολικά 22 εκατομμύρια δολάρια στα δύο ETF σε κρυπτονομίσματα ενώ δεχθεί έντονη κριτική από τις γερουσιαστές Elizabeth Warren της Μασαχουσέτης και Tina Smith της Μινεσότα σε μια περιόδο που οι εταιρείες προετοιμαζόμενες για τον «χειμώνα» στα κρυπτονομίσματα ανακοινώνουν πάγωμα προσλήψεων ή και απολύσεις.

Το ETF της Fidelity «Crypto Industry and Digital Payments» σημείωσε εισροές 2,4 εκατ. δολαρίων και το ETF «Metaverse» 1,1 εκατ. δολαρίων και σύμφωνα με την Coinshares έχουν υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία 11 εκατ. δολαρίων το κάθε ένα.

Το ETF της Invesco (Invesco Coinshares Global Blockchain UCITS) κατέγραψε τις μεγαλύτερες εκροές ύψους 21,6 εκατ.δολαρίων, δηλαδή το 82% των συνολικών εκροών των 26,3 εκατ. δολαρίων που καταγράφηκαν στα αμοιβαία κεφάλαια σε blockchain περασμένη εβδομάδα.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.