Το «Εργαλείο Επενδυτών» δείχνει ότι αναμένονται «μεγάλες αποδόσεις» για εκείνους που αγοράζουν bitcoin τώρα.

 

Ίσως το μόνο που χρειάζονται οι «ταύροι» (αγοραστές) του bitcoin για να εκτιμήσουν το εάν υπάρχει πυθμένας στον τρέχοντα κύκλο υποδιπλασιασμού να είναι ένα ζευγάρι των απλών SMAs (δείκτης κινητών μέσων όρων).

Ωστόσο, ο Checkmate, επικεφαλής αναλυτής του χλωρου των κρυπτονομισμάτων στην Glassnode, επισήμανε σε σειρά μηνυμάτων του ότι οι μετρήσεις στο «Εργαλείο Επενδυτών» βρίσκονται στην περιοχή του «buy the dip» («αγορά στη βουτιά»).

Tο «Εργαλείο Επενδυτών» του bitcoin εισέρχεται σε «ζώνη γενεών»

Το Εργαλείο Επενδυτών είναι μια απλή αλλά αποτελεσματική μέτρηση της τιμής του BTC που δείχνει την προοπτική «μεγάλων» αποδόσεων για τους αγοραστές.

Με αυτό, ο δημιουργός του και ιδρυτής του LookIntoBitcoin, Philip Swift, σκόπευε να προσδιορίσει το πότε το BTC/USD είναι υπεραγορασμένο ή υπερπουλημένο.

Η μέτρηση χρησιμοποιεί τον διετή SMA και το πολλαπλάσιό του επί 5. Οι δύο γραμμές αποτυπώνονται σε συνάρτηση με την spot τιμή και έχουν καλό ιστορικό στον εντοπισμό τόσο των υψηλών όσο και των χαμηλών «γενεών».

Για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2020, η μέτρηση BTC/USD βρίσκεται κάτω από τον διετή SMA, έχοντας διασπάσει το όριο περίπου μία εβδομάδα πριν την κατάρρευση του Terra LUNA, γνωστή πλέον ως «Luna Classic» (LUNC), η οποία και έστειλε το bitcoin σε χαμηλά δέκα μηνών.

«Οι απλοί κινούμενοι μέσοι όροι του bitcoin είναι η αιχμή για την πλοήγηση σε bear markets», σχολίασε ο Checkmate, προσθέτοντας ότι «είχε εισέλθει στη ζώνη γενεών».

 

 

Ο Hayes είναι «πιο σίγουρος» για τον σχηματισμό πυθμένα στα 25.000 δολάρια μετά τις πωλήσεις του LFG

Παρότι δύσκολα μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι οι «ταύροι» επανεμφανίζονται με το bitcoin στα 30.000 δολάρια, το Εργαλείο των Επενδυτών φαίνεται να ενισχύει ένα επιχείρημα που κερδίζει έδαφος στο χώρο των αναλυτών.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παραγώγων BitMEX, Arthur Hayes, υποστήριξε ότι η πτώση του BTC στα 23.800 δολάρια μετά την κατάρρευση του Terra Luna τον Μάιο, μπορεί να σηματοδότησε τον μακροπρόθεσμο πυθμένα του κρυπτονομίσματος.

Και ενώ είναι αρκετές οι προβλέψεις για πτώση της τιμής έως και στα 14.000 δολάρια, ίσως τα μοτίβα συμπεριφοράς του bitcoin στο παρελθόν διασφαλίζουν την παραμονή του στα τρέχοντα επίπεδα ή κοντά σε αυτά.

Ακόμη και το ίδιο το γεγονός της κατάρρευσης του Terra, στο οποίο ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Luna Foundation Guard (LFG) ρευστοποίησε 80.000 BTC, ενισχύει το επιχείρημα για σχηματισμό πυθμένα και ισχυρού επιπέδου στήριξης, έγραψε ο Hayes.

«Ακόμα και ένας τυπικά ισχυρός παίκτης μπορεί να αναγκαστεί να πουλήσει όταν οι ζημιογόνες συνθήκες καίνε τα χαρτοφυλάκια του. Το LFG είναι ένας τέτοιος πωλητής. Το να ρευστοποιείς 80.000 φυσικά bitcoin είναι πολύ μεγάλο κατόρθωμα», εξήγησε.

«Αναλογιζόμενος τις συνθήκες στις οποίες πουλήθηκαν αυτά τα bitcoin, είμαι ακόμη πιο σίγουρος ότι η ζώνη των 25.000 - 27.000 δολαρίων είναι ο πυθμένας αυτού του κύκλου για το bitcoin.»

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.