Τα τελευταία στοιχεία από την Glassnode δείχνουν ότι οι επενδυτές στην αγορά bitcoin επιδίδονται σε ισχυρή συσσώρευση.

 

Για πρώτη φορά εδώ και μήνες οι κάτοχοι bitcoin καταγράφουν ισχυρή συσσώρευση

Σύμφωνα με το τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της Glassnode, η μέτρηση της τάσης συσσώρευσης BTC ανήλθε σε άνω του 0,9 τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η «μέτρηση της τάσης συσσώρευσης» είναι ένας δείκτης που μας δείχνει τη γενική εικόνα της συνολικής συσσώρευσης ή κατανομής στα πορτοφόλια επενδυτών bitcoin.

Η μέτρηση εξαιρεί τόσο τους miners (εξορύκτες) όσο και τα ανταλλακτήρια και παρακολουθεί μόνο τις «φάλαινες» (και τις μικρότερες οντότητες του οικοσυστήματος) και τις κινήσεις των πορτοφολιών τους.

Όταν η τιμή της τάσης συσσώρευσης βρίσκεται κοντά στο μηδέν, σημαίνει ότι οι επενδυτές διανέμουν αυτήν τη στιγμή ή απλώς δεν υπάρχει αρκετή συσσώρευση στην αγορά τη δεδομένη στιγμή.

Από την άλλη πλευρά, όταν οι τιμές του δείκτη οδεύουν προς το 1 σημαίνει πως οι κάτοχοι επιδίδονται σε ισχυρή συσσώρευση.

Οι τιμές μεταξύ των δύο άκρων υποδηλώνουν ότι υπάρχει κάποια συσσώρευση αλλά όχι ισχυρή και η πεποίθηση/εμπιστοσύνη των επενδυτών είναι χλιαρή.

Στο παρακάτω διάγραμμα αποτυπώνεται η τάση συσσώρευσης bitcoin τα τελευταία χρόνια:

Δείκτης τάσης συσσώρευσης bitcoin (κινητός μέσος όρος 7 ημερών)

 

 

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα, η τιμή της τάσης συσσώρευσης bitcoin βρίσκονταν σε ζώνη διακοπτόμενης συσσώρευσης το διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο.

Ωστόσο, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η τιμή του δείκτη εκτοξεύτηκε και παρέμεινε πάνω από τη μέτρηση 0,9, υποδηλώνοντας ότι οι επενδυτές έχουν επιδοθεί σε έντονη συσσώρευση πρόσφατα.

Κατά το παρελθόν παρόμοιες τιμές συσσώρευσης έχουν καταγραφεί τόσο σε περίοδο ανόδου (bull runs) όσο και σε περίοδο πτώσης.

Στην πρώτη περίπτωση, της ανοδικής περιόδου, καθώς η τιμή ανεβαίνει, καταγράφεται στην αγορά μεγάλη εισροή νέων σχετικά αγοραστών η οποία και αντισταθμίζει τις όποιες διανομές από τους θεσμικούς επενδυτές.

Στη δεύτερη περίπτωση της πτωτικής περιόδου, έχει προηγηθεί μια απότομη διόρθωση και οι επενδυτές μετατοπίζονται χάνοντας την εμπιστοσύνη τους στη συσσώρευση και ενώ η αξία BTC ανά δολάριο αυξάνεται.

Ωστόσο υπήρξε μια εξαίρεση σε αυτό το μοτίβο. Τον Δεκέμβριο του 2021, σημειώθηκε ισχυρή συσσώρευση κατά τη διάρκεια της πτώσης, αλλά καθώς η τιμή συνέχισε την πτώση της η πεποίθηση/ εμπιστοσύνη των επενδυτών υποχώρησε και πάλι σε χαμηλά επίπεδα.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.