Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι συνολικές προμήθειες συναλλαγών bitcoin παρέμειναν σε ιστορικά χαμηλά παρά την άνοδο που είχαν καταγράψει κατά την πρόσφατη κατάρρευση του LUNA.


Πλάγιες κινήσεις στις προμήθειες συναλλαγών bitcoin από τον Ιούλιο του 2021

Σύμφωνα με το τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της Glassnode, οι συνολικές προμήθειες συναλλαγών στο δίκτυο BTC παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.

Οι «συνολικές προμήθειες συναλλαγής» είναι μία μέτρηση του αθροίσματος των τελών που πληρώνει κάθε χρήστης για κάθε συναλλαγή στο blockchain του bitcoin.

Οι miners (εξορύκτες) αναλαμβάνουν τη διεκπεραίωση συναλλαγών (δηλαδή την επικύρωσή τους στο επόμενο block) με κριτήριο το ποιες είναι πιο κερδοφόρες τη δεδομένη στιγμή και φυσικά οι συναλλαγές με τις μεγαλύτερες προμήθειες επιλέγονται πρώτες.

Σε περιόδους μεγάλης κίνησης στο δίκτυο (δηλαδή, μεγάλου αριθμού συναλλαγών) σημειώνεται συνωστισμός στο mempool (memory pool ή mempool, η «δεξαμενή» των μη επικυρωμένων συναλλαγών). Αυτό σημαίνει ότι κάποιες συναλλαγές θα παραμείνουν σε εκκρεμότητα, καθώς οι εξορύκτες θα χρειαστούν χρόνο για τη διεκπεραίωσή τους.

Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες θα πληρώσουν μεγαλύτερες προμήθειες προκειμένου οι συναλλαγές τους να επιλεγούν και να επικυρωθούν κατά προτεραιότητα και καθώς όλο και περισσότεροι χρήστες κάνουν το ίδιο η μέση τιμή χρέωσης συναλλαγής αυξάνεται.

Στην αντίθετη περίπτωση, όταν η κίνηση στο δίκτυο είναι μικρότερη, οι χρεώσεις είναι χαμηλότερες καθώς δεν υπάρχει έντονος ανταγωνισμός.

 

 

Στο παρακάτω διάγραμμα αποτυπώνεται η τάση στις συνολικές προμήθειες συναλλαγών στο blockchain BTC τα τελευταία χρόνια:

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα, οι συνολικές προμήθειες συναλλαγών bitcoin βρίσκονται στο χαμηλό επίπεδο των 10 με 12 BTC την ημέρα, από τον περασμένο Ιούλιο. Πρόσφατα, μετά την κατάρρευση των LUNA και UST και την πτώση που ακολούθησε στην αγορά, ο δείκτης σημείωσε άνοδο κατά την οποία διπλασιάστηκαν οι προμήθειες συναλλαγών. Ωστόσο ακόμα και με την άνοδο αυτή οι προμήθειες παραμένουν πολύ χαμηλότερα από το επίπεδο που είχαν το 2020 και το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Ως αποτέλεσμα, τα έσοδα των εξορυκτών bitcoin είναι επίσης αρκετά χαμηλότερα τους τελευταίους μήνες.

Προς το παρόν, δεν μπορεί να προβλεφθεί το πότε οι προμήθειες συναλλαγών θα σημειώσουν άνοδο και θα ανακάμψουν, αλλά το βέβαιο είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη κίνηση στο δίκτυο για γίνει κάτι τέτοιο.

Η τιμή του BTC

Σήμερα, Σάββατο 28 Μαΐου, η τιμή του bitcoin βρίσκεται λίγο κάτω από τα 29.000 δολάρια σημειώνοντας πτώση κατά 1,08%. Τις τελευταίες επτά ημέρες σημείωσε πτώση κατά 1,6%.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.