Παρότι η τιμή του έχει υποχωρήσει κάτω από τα 30.000 δολάρια το bitcoin παραμένει κυρίαρχο στην αγορά. Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα μπόρεσε να διατηρήσει την κυριαρχία του καθώς οι πιέσεις στην αγορά έπληξαν περισσότερο τα altcoins και οι προβλέψεις αρχίζουν να γίνονται πιο αισιόδοξες όσο ο μήνας πλησιάζει στο τέλος του.


Το bitcoin παραμένει στην κορυφή

Και ενώ κυριαρχία του bitcoin στον χώρο των κρυπτονομισμάτων δεν αμφισβητήθηκε ποτέ, φαίνονταν ότι θα περιορίζονταν καθώς περισσότερα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία κερδίζουν έδαφος. Κρυπτονομίσματα όπως το Ethereum αναμένονταν ότι θα συνέχιζαν να αυξάνουν το μερίδιό τους στην αγορά αλλά δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Αντίθετα, αυτό που συνέβη είναι ότι το μερίδιο του bitcoin στην αγορά έχει ανακάμψει προς το υψηλό επταμήνου και βρίσκεται πάνω από το 46%. Η τελευταία φορά που είχε καταγράψει τόσο υψηλό ποσοστό ήταν τον Οκτώβριο του 2021, μετά το κραχ του Σεπτεμβρίου.

Την κυριαρχία του bitcoin στο χώρο επιβεβαιώνει και η απόδοσή του σε σχέση με τα άλλα κρυπτονομίσματα, παρότι ο Μάιος επεφύλασσε διψήφιες απώλειες για όλα σχεδόν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Όπως φαίνεται το BTC επέδειξε μεγαλύτερη αντοχή στα χτυπήματα του Μαΐου από τους ανταγωνιστές του.

Τον Μάιο, η τιμή του bitcoin κατέγραψε μεγάλη πτώση κατά 24%. Αλλά οι δείκτες μικρής, μεσαίας και μεγάλης κεφαλαιοποίησης σημείωσαν χειρότερες επιδόσεις. Ο δείκτης μεγάλης κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση κατά 27% από την αρχή του μήνα και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατά 31%. Ακόμα χειρότερη είναι η επίδοση του δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης που σημειώνει απώλειες 37% από την αρχή του μήνα.

 

 

Τα altcoins ξεθώριασαν

Η αγορά των altcoins υπόσχεται μεγάλες αποδόσεις και αυτό προσελκύει τους επενδυτές με αποτέλεσμα να σημειώνουν άνοδο κατά τη διάρκεια των ράλι ανόδου. Όμως οι υψηλές αποδόσεις κατά τη διάρκεια των bull markets (ανοδική αγορά) είναι πιθανό να μεταφραστούν σε μεγαλύτερες απώλειες κατά τη διάρκεια των sell offs. Και τους τελευταίους μήνες συμβαίνει ακριβώς αυτό. Το bitcoin έχει διατηρήσει πάνω από το 40% της αξίας του σε σχέση με τα υψηλά του, γεγονός που δεν ισχύει για πολλά altcoins.

Για παράδειγμα το Cardano (ADA) κατέγραψε ένα από τα μεγαλύτερα ράλι κατά τη διάρκεια της ανοδικής αγοράς του 2021, αλλά επίσης μία από τις χειρότερες επιδόσεις στην πτωτική αγορά (bear market). Από το ιστορικό του υψηλό στα 3,10 δολάρια τον Σεπτέμβριο έχει χάσει πάνω από το 84% της αξίας του.

Το Dogecoin, το αγαπημένο meme coin των επενδυτών, έχει σημειώσει πτώση άνω του 89% από το ιστορικό του υψηλό. Το Solana καταγράφει πτώση μεγαλύτερη του 80%.

Αντίθετα το bitcoin καταγράφει μια από τις καλύτερες επιδόσεις στην αγορά, γεγονός που εξηγεί γιατί παραμένει κυρίαρχο και τα μερίδιά του σε αυτήν αυξάνονται.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.