Ο τραπεζικός κολοσσός εκτιμά ότι η κατάρρευση του Terra δεν έπληξε την αγορά των κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών (VC- venture capital) και όσο αυτό ισχύει τα πράγματα για τα κρυπτονομίσματα είναι αισιόδοξα.


Η JPMorgan έθεσε τα 38.000 δολάρια ως δίκαιη τιμή (fair price, P/BV -τιμή προς λογιστική αξία) στο bitcoin, δηλαδή κατά 28% υψηλότερα από το τρέχον επίπεδο των 29.500 δολαρίων, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της τράπεζας προς τους πελάτες της. «Η διόρθωση του περασμένου μήνα στη αγορά κρυπτονομισμάτων μοιάζει περισσότερο με συνθηκολόγηση σε σχέση με εκείνη του περασμένου Ιανουάριου/Φεβρουάριου και για τη συνέχεια εκτιμούμε ότι θα υπάρξει άνοδος στο bitcoin και γενικότερα τις αγορές κρυπτονομισμάτων», αναφέρεται στο σημείωμα που υπογράφει ο στρατηγικός αναλυτής της τράπεζας Nikolaos Panigirtzoglou.

Η δίκαιη τιμή για το bitcoin διατηρείται στα 38.000 δολάρια όπως και στο προηγούμενο ενημερωτικό σημείωμα της τράπεζας τον Φεβρουάριο όταν το BTC βρίσκονταν στα 43.000 δολάρια.

Η τράπεζα χαρακτηρίζει τα κρυπτονομίσματα ως προτιμώμενο «εναλλακτικό περιουσιακό στοιχείο» έναντι του real estate και των hedge funds. Όπως αναφέρει το σημείωμα:

«Μέχρι στιγμής, υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία που να υποδεικνύουν επιβράδυνση στην εισροή VC (κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών) μετά την κατάρρευση του Terra. Σε σύνολο 25 δισ. δολαρίων εισροών VC από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, σχεδόν τα 4 δισ. δολάρια εισήλθαν μετά την κατάρρευση του Terra. Εκτιμούμε ότι οι εισροές από VC θα συνεχιστούν και το ενδεχόμενο ενός παρατεταμένου "χειμώνα" όπως το 2018/2019 θα αποφευχθεί».

 

 

Όπως αναφέρεται στο σημείωμα οι εισροές από VC θα είναι καθοριστικές για την αποφυγή ενός «χειμώνα» στα κρυπτονομίσματα.

Την ίδια ημέρα, που εκδόθηκε το ενημερωτικό σημείωμα, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο των επιχειρηματικών συμμετοχών, η Andreessen Horowitz, ανακοίνωσε  το τέταρτο Fund της για κρυπτονομίσματα ύψους 4,5 δισ. δολαρίων. Επίσης την ίδια ημέρα, η εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών NGC Ventures ανακοίνωσε το τρίτο της Fund στο blockchain ύψους με 100 εκατ. δολαρίων που συγκεντρώθηκαν από επενδυτές μεταξύ των οποίων η Babel Finance, η Huobi Ventures και η Nexo Ventures.

Σημειώνεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, έχει εκφράσει επανειλημμένα την προσωπική του αντιπάθεια για τα κρυπτονομίσματα και μάλιστα τα έχει αποκαλέσει απάτη, αλλά η τράπεζα στην οποία ηγείται διατηρεί διαφορετική στάση. Μάλιστα η JPMorgan έγινε η πρώτη μεγάλη τράπεζα στο Metaverse. Επιπλέον και ο ίδιος ο Dimon πρόσφατα παραδέχθηκε ότι τα κρυπτονομίσματα διευκολύνουν τις διασυνοριακές πληρωμές.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.