Και ενώ η αγορά κρυπτονομισμάτων μετρά ακόμα τις πληγές της από το πρόσφατο sell off, οι προβλέψεις για τη συνέχεια από τον επικεφαλής επενδύσεων της Guggenheim Partners είναι κάθε άλλο παρά ευοίωνες.


Ο Scott Minerd, Chief Investment Officer, στην Guggenheim Partners, την εταιρεία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών που διαχειρίζεται 325 δισ. δολάρια, εκτιμά ότι η τιμή του bitcoin θα μπορούσε να κατρακυλήσει στα 8.000 δολάρια, ενώ ο ίδιος είχε δηλώσει τον Δεκέμβριο ότι «η τιμή του bitcoin θα έπρεπε να είναι στα 400.000 δολάρια».

Η εκτίμηση του Minerd μεταφράζεται σε πτώση κατά σχεδόν 70% από τα σημερινά επίπεδα του BTC, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή των 30.000 δολαρίων.

Η περιοριστική πολιτική της Fed θα μπορούσε να ρίξει το BTC

Ο Minerd σε συνέντευξή του στο CNBC στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στην Ελβετία, είπε:

«Η σταθερή πτώση κάτω από τα 30.000 δολάρια καθιστά τα 8.000 τον απόλυτο πυθμένα, οπότε νομίζω ότι υπάρχει αρκετό περιθώριο πτώσης, ειδικά με την περιοριστική πολιτική της Fed».

Ο Minerd υπογράμμισε τη συσχέτιση της τιμής του BTC με την αυστηροποίηση της πολιτικής της Fed.

Από τις 10 Νοεμβρίου όταν το BTC σημείωσε ιστορικό υψηλό όλων των εποχών στα 69.044 δολάρια, η τιμή του έχει σημειώσει πτώση κατά 58%.

«Τα περισσότερα από αυτά τα νομίσματα, δεν είναι νομίσματα, είναι σκουπίδια», δήλωσε ο Minerd και πρόσθεσε ότι «δεν νομίζω ότι έχουμε δει ακόμη τον κυρίαρχο παίκτη στα κρυπτονομίσματα».

Συγκρίνοντας την τρέχουσα κατάσταση με τη φούσκα dotcom των αρχών της δεκαετίας του 2000, είπε·

«Εξετάζοντας τη φούσκα του διαδικτύου, θα λέγαμε για το πώς η Yahoo και η America Online ήταν οι μεγάλοι νικητές», προσθέτοντας ότι «όμως, δεν μπορούσαμε να πούμε αν η Amazon ή η Pets.com θα ήταν οι νικητές».

 

 

Ο Minerd δήλωσε ότι ένα ψηφιακό νόμισμα θα πρέπει να πρέπει να λειτουργεί και ως μέσο αποθήκευσης αξίας, παράλληλα με τη χρήση του ως μέσο ανταλλαγής και λογιστική μονάδα.

«Δεν νομίζω ότι έχουμε ακόμη το σωστό πρωτότυπο για κρυπτογράφηση».

Διστακτικοί οι επενδυτές σε buy the dip αγορές στο bitcoin

Η κατάρρευση των stablecoins, με πρωταγωνιστές το TerraUSD (UST) και το Luna, επέφερε σημαντικό σοβαρό πλήγμα στην αγορά.

Ο Edward Moya, αναλυτής στη πλατφόρμα συναλλαγών forex και CFD, OANDA, σχολίασε ότι η τιμή του bitcoin είναι σταθερή παρά το ράλι σε περιουσιακά στοιχεία αυξημένου κινδύνου στη Wall Street. Όπως δήλωσε:

«Φαίνεται ότι οι περισσότεροι traders κρυπτονομισμάτων διστάζουν να «αγοράσουν τη βουτιά» (buy the dip, αγορά στην πτώση ενός περιουσιακού στοιχείου). Κάτι που πιθανότατα σημαίνει ότι δεν έχει σχηματισθεί ακόμα ο πυθμένας.»

Επιπλέον, ο Moya σχολιάσε τις δηλώσεις της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde, η οποία είπε ότι τα ψηφιακά νομίσματα «δεν αξίζουν τίποτα».

Είναι απίθανο κάποιος επικεφαλής κεντρικής τράπεζας να υποστηρίξει το bitcoin ή τα άλλα κορυφαία νομίσματα. Ειδικά ενώ απέχουμε χρόνια από ένα ψηφιακό ευρώ ή δολάριο», δήλωσε ο Moya. «Φαίνεται ότι το bitcoin δεν θα προσελκύσει μαζικές εισροές μέχρι οι επενδυτές να πιστέψουν ότι οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες θα βάλουν τέλος στους κύκλους σύσφιξης της νομισματικής τους πολιτικής».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι τιμές των μεγάλων νομισμάτων θα παραμείνουν ασταθείς αυτό το καλοκαίρι.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.