Δημοφιλής αναλυτής στρατηγικής στην κρυπτογράφησης πιστεύει ότι το bitcoin (BTC) ετοιμάζεται για ένα νέο ιστορικό υψηλό παρά το γενικευμένο πτωτικό κλίμα στις αγορές.


Ο αναλυτής με το ψευδώνυμο Credible αναφέρει στους 333.100 ακολούθους του στο Twitter ότι το bitcoin βρισκόταν σε μια μακροοικονομική bull market (ανοδική αγορά) την τελευταία δεκαετία περίπου, με τις bear markets (πτωτικές αγορές) του 2014 και του 2018 να λειτουργούν ως διορθωτικές περίοδοι.

"Μετά τις κορυφώσεις το 2013 και 2017, είχαμε μεγάλες bear markets και χρειάστηκαν τρία χρόνια για να επιστρέψουμε στα υψηλά. Οι τρέχουσες διορθώσεις είναι μικρότερου βαθμού, και αυτό θα αποδειχθεί εάν/όταν δούμε νέα ιστορικά υψηλά, σε κάποιους μήνες. BTC."

Ο Credible ακολουθεί και υποστηρίζει τη θεωρία Elliott Wave, μιας προσέγγιση τεχνικής ανάλυσης που στηρίζεται στη ψυχολογία των μαζών και την εκδήλωσή της κατά κύματα για την πρόβλεψη της πορείας των τιμών. Σύμφωνα με αυτή την προσέγγιση, σε ένα ανοδικό κύκλο της αγοράς καταγράφονται από πέντε κύματα στη διάρκεια των οποίων η τιμή διορθώνει στο δεύτερο και το τέταρτο και σημειώνει άνοδο στο πρώτο, στο τρίτο και στο πέμπτο. Επιπλέον η θεωρία αυτή αναφέρει ότι κάθε μεγάλο κύμα αποτελείται από πέντε μικρότερα υποκύματα.

Ο Credible υποστηρίζει ότι το bitcoin βρίσκεται στη μέση ενός μεγάλου πέμπτου κύματος, το οποίο ξεκίνησε στις αρχές του 2019. και συμπτωματικά, στο πέμπτο υποκύμα που θα μπορούσε να ωθήσει τη τιμή του σε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών πάνω από τα 100.000 δολάρια.

 

 

Όπως αναφέρει ο αναλυτής η πρόβλεψή του είναι αμφιλεγόμενη καθώς απομένουν δύο χρόνια για το επόμενο halving στο BTC.

"Ξέρω ότι είναι μια αμφιλεγόμενη πρόβλεψη, αλλά τα halving στο bitcoin κατά τη γνώμη μου είναι υπερτιμημένα. Οι περισσότεροι δεν περιμένουν νέο ιστορικό υψηλό μέχρι το επόμενο halving το 2024. Εγώ το περιμένω πριν. BTC."

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.