Οι ροές νομισμάτων μπορούν να μας δώσουν στοιχεία για τις κινήσεις των tokens στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, αλλά και τις αντιδράσεις των επενδυτών. Βρίσκονται όμως σε συμφωνία με αυτό που πραγματικά συμβαίνει στα ανταλλακτήρια;


Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο της Glassnode οι επενδυτές bitcoin και Ether ακολουθούν διαφορετικές πορείες στη διαχείριση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Στο bitcoin σημειώθηκαν συνολικές εισροές περίπου 280,7 εκατ. δολαρίων ενώ στο Ether καταγράφηκαν εκροές 952,9 εκατ. δολαρίων.

Συμφωνούν όμως τα στοιχεία αυτά με τα αποθέματα ETH στα ανταλλακτήρια; Σύμφωνα με τα στοιχεία της Santiment το απόθεμα ETH στα ανταλλακτήρια αυξάνεται από τα τέλη Απριλίου.

Από την άλλη πλευρά, παρότι το BTC κατέγραψε εισροές νομισμάτων στα ανταλλακτήρια στις αρχές Μαΐου ενώ η τιμή του έπεφτε, η τάση αυτή δεν είχε διάρκεια. Γρήγορα η τάση αντιστράφηκε και άρχισε και πάλι η εκροή νομισμάτων από τα ανταλλακτήρια.

 

 

Όσον αφορά το ETH θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και ο παράγοντας του επενδυτικού κλίματος. Οι επενδυτές στο Ether πέρασαν από την κορύφωση ευφορίας στις 16 Μαΐου – στην πτώση του νομίσματος κάτω από το ψυχολογικό όριο των 2.000 δολαρίων. Έκτοτε, το κλίμα παραμένει σε μεγάλο βαθμό αρνητικό, κάτι που θα μπορούσε στην πραγματικότητα να βοηθήσει το ETH να σημειώσει άνοδο ξανά.

Σήμερα Τρίτη 24 Μαΐου το ETH βρίσκεται στα 1.995,48 δολάρια.

Ανησυχία προκαλεί επίσης η αναπτυξιακή δραστηριότητα του Ethereum η οποία έχει μεν αυξηθεί από τα τέλη Απριλίου αλλά σε σύγκριση με την αντίστοιχη του 2020 και 2021, η πτώση είναι αναμφισβήτητη.

Που βρισκόμαστε, λοιπόν;

Πώς έχει λοιπόν η κατάσταση στο bitcoin και το Ether αυτή τη στιγμή; Είναι πολύ πιθανό μετά την κατάρρευση του οικοσυστήματος Terra, οι πιο τολμηροί επενδυτές alt νομισμάτων να έχουν δεύτερες σκέψεις και να αμφισβητούν τις επιλογές τους. Επιπλέον, καθώς ο φόβος κυριαρχεί στην αγορά, αρκετοί φαίνεται να επιλέγουν το bitcoin ως σχετικά ασφαλές καταφύγιο.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.