Ο βουλευτής Byron Donalds δρομολόγησε την κατάθεση νομοσχεδίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων που θα επιτρέπει την ενσωμάτωση του bitcoin στα συνταξιοδοτικά προγράμματα 401(K) των Αμερικανών πολιτών.


Πρόκειται για μια φιλόδοξη κίνηση που θα ενισχύσει τον Νόμο οικονομικής ελευθερίας (Financial Freedom Act of 2022), ο οποίος επίσης τέθηκε σε ισχύ αυτόν τον μήνα.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του Donalds το Υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να άρει την απαγόρευση στις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, επικαλούμενο το επιχείρημα ότι οι κάτοχοι των συνταξιοδοτικών λογαριασμών 401(K) θα πρέπει να έχουν πλήρη ελευθερία να επιλέξουν το είδος της επένδυσής τους.

Η εταιρεία επενδύσεων Fidelity Investments η οποία παρέχει συνταξιοδοτικά προγράμματα 401(k) σε 23.000 εταιρείες, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι επιτρέπει πλέον στους πελάτες της να διαθέσουν μέρος των επενδύσεών τους στο bitcoin.

Το υπουργείο Εργασίας εμφανίζεται επιφυλακτικό στην προοπτική να επιτρέψει η Γερουσία τo άνοιγμα των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων σε επενδύσεις αυξημένου κινδύνου όπως τα κρυπτονομίσματα ή ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, ενώ έχει εκφράσει και την ανησυχία του για την κίνηση της Fidelity Investments.

Πλήρης έλεγχος στις επενδύσεις

Ο βουλευτής Byron Donalds έχει ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση Biden κατηγορώντας την ως συγκεντρωτική ενώ υποστηρίζει ότι δεν έχουν αρμοδιότητα να υπαγορεύουν τις επενδύσεις του αμερικανικού λαού.

Όπως έχει δηλώσει, «αυτή η κυβέρνηση, όπως και κάθε άλλη κυβερνητική οντότητα, δεν έχει την αρμοδιότητα να υπαγορεύει και να κατευθύνει το οικονομικό μέλλον των επενδυτών της Αμερικής».

Σε πρόσφατη ανάρτησή του το twitter ο βουλευτής ανακοίνωσε ότι ο γερουσιαστής Tommy Tuberville αναμένεται να επισπεύσει την είσοδο του νομοσχεδίου στη Βουλή με την υποστήριξη του βουλευτή της Μινεσότας Tom Emmer.

Ο τελευταίος έγραψε σε δικό του μήνυμα στο Twitter: «Περήφανος που υποστηρίζω τον @RepDonaldsPress και τον @SenTuberville στο Financial Freedom Act of 2022».

 

 

[Σύμφωνα με την TradingView.com η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς BTC το Σαββατοκύριακο 21-22/5/2022 διαμορφώθηκε στα 573 δισ. δολάρια]


Στήριξη και από άλλους βουλευτές

Το νομοσχέδιο στηρίζουν σθεναρά η βουλευτής της Καλιφόρνιας Young Kim και ο βουλευτής του Οχάιο Warren Davidson. Όπως υποστηρίζουν οι αμερικανοί πολίτες εργάζονται για δεκαετίες για να επενδύσουν για τη συνταξιοδότησή τους και η κυβέρνηση Biden δεν πρέπει να παρακάμψει το δικαίωμα των επενδυτών να αποφασίζουν σε ποια περιουσιακά στοιχεία θα τοποθετηθούν.

H εξουσία στους επενδυτές

Σύμφωνα με τον αμερικανικό νόμο στα συνταξιοδοτικά προγράμματα 401 (Κ) ο εργαζόμενος παρέχει μέρος του μισθού του απευθείας σε έναν επενδυτικό λογαριασμό και ο εργοδότης συνεισφέρει ανάλογο ή ίσο ποσοστό. Το είδος του επενδυτικού προγράμματος (συνήθως αμοιβαία κεφάλαια) είναι στην επιλογή του εργαζόμενου.

Οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι συνήθως συστήνουν οι τοποθετήσεις σε κρυπτονομίσματα να κυμαίνονται μεταξύ του 1% και 5% στα χαρτοφυλάκια των συνταξιοδοτικών επενδυτικών προγραμμάτων των εργαζομένων.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.