Καθώς το bitcoin συνεχίζει να διαπραγματεύεται κάτω και από το 50% του ιστορικού του υψηλού, οι επενδυτές αυξάνουν συνεχώς τα μεγέθη των πορτοφολιών τους, με τα στοιχεία να δείχνουν αύξηση των διευθύνσεων με πάνω από 1 BTC. Ο αυξανόμενος αριθμός πορτοφολιών μεγάλου μεγέθους στο οικοσύστημα bitcoin δείχνει ότι περισσότεροι επενδυτές γίνονται bullish (αγοραστές) στο BTC.


Σε ATH τα πορτοφόλια με πάνω από 1 BTC

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αναλυτών, ο αριθμός των διευθύνσεων BTC που διαθέτουν περισσότερα από 1 bitcoin συνεχίζει να αυξάνεται καταγράφοντας υψηλό όλων των εποχών (all-time high, ATH).

Τον Μάρτιο, σύμφωνα με διάγραμμα της Glassnode ο αριθμός των πορτοφολιών BTC με περισσότερα από 1 BTC κυμαινόταν μεταξύ 812 και 816 χιλιάδων. Ωστόσο, μέχρι τις 17 Απριλίου, σύμφωνα με διάγραμμα της Santiment ο αριθμός είχε φτάσει στο 834.335.

Φαίνεται πως ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να φτάσει τις 850.000 ή και να τις ξεπεράσει καθώς η bear market συνεχίζεται και οι μεγάλοι κάτοχοι BTC αυξάνονται έναντι των μικροϊδιοκτητών.

Ανάλυση τιμών BTC

Οι μεταβολές στις τιμές του bitcoin είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που οδήγησαν στη συνεχιζόμενη αύξηση των μεγάλων διευθύνσεων BTC. Τον περασμένο Νοέμβριο, το BTC σημείωσε ATH στα 69.000 δολάρια και αρκετοί προέβλεπαν περαιτέρω άνοδο στα 100.000 δολάρια προς το τέλος του έτους. Ωστόσο, από τότε, το BTC υποχώρησε ακόμη και κάτω από το 50% του ιστορικού του υψηλού.

Η πτώση του stablecoin TerraUSD πριν λίγες ημέρες προκάλεσε τριγμούς σε όλο το χώρο των κρυπτονομισμάτων και κάποιοι αναλυτές προέβλεπαν ότι το BTC θα βυθιστεί προς την ισχυρότερη στήριξή του στα 20.000 δολάρια. Ωστόσο το BTC φαίνεται να διατηρείται στο επίπεδο των 30.000 δολαρίων και σήμερα, 18/5, διαπραγματεύεται στα 29.903 δολάρια υποχωρώντας κατά 2,27% τις τελευταίες 24 ώρες.

Το τρία επίπεδα αντίστασης του BTC βρίσκονται στα 31.303,92 δολάρια, 32.693,86 δολάρια και 34.028,77 δολάρια. Εφόσον τα ξεπεράσει και συνεχίσει την ανάκαμψη το BTC θα μπορέσει να φτάσει στο επίπεδο του ATH του μέχρι το τέλος του έτους. Από την άλλη πλευρά, τα τρία επίπεδα στήριξης βρίσκονται στα 28.579,07 δολάρια, 27.244,16 δολάρια και 25.854,22 δολάρια, αντίστοιχα. Ενδεχόμενη διάσπασή τους ανοίγει τον δρόμο στην περαιτέρω διεύρυνση της bear market και την πορεία προς τα 20.000 δολάρια.

 

 

Αρκετοί αγοράζουν παρά την bear market

Παρότι η πορεία της τιμής του BTC υποδεικνύει τη διατήρηση της bear market (πτωτική αγορά) αρκετοί είναι εκείνοι που εξακολουθούν να αγοράζουν όπως αποδεικνύει η αύξηση των πορτοφολιών με περισσότερα από 1 BTC. Είναι σύνηθες οι επενδυτές να «αγοράζουν τη βουτιά» (buy the dip), αποκτώντας περιουσιακά στοιχεία σε χαμηλές τιμές.

Τους τελευταίους μήνες, πολλοί επενδυτές BTC αγόρασαν περισσότερα bitcoin και αύξησαν την αξία των πορτοφολιών τους με την προσδοκία μελλοντικών κερδών. Ως εκ τούτου, η αύξηση στα πορτοφόλια BTC που διαθέτουν περισσότερα από 1 BTC υποδηλώνει ότι περισσότεροι επενδυτές αγοράζουν το νόμισμα για να το κρατήσουν και να απολαύσουν μελλοντικά κέρδη.

Επιπλέον, κάποιοι επενδυτές αγοράζουν την πτώση του BTC με άλλους τρόπους χωρίς να διακινδυνεύσουν την περιουσία τους, για παράδειγμα μέσω ETFs (διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια). Με αυτόν τον τρόπο αυξάνονται και οι χρήστες κορυφαίων εταιρειών που παρέχουν τα συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες όπως οι Grayscale, Proshares και Ark Invest.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.